Ehliyet almayanlar dikkat! 2025 yılında dev zam geliyor

Konya Sürücü Kursları Derneği, kamuoyunu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Sürücü kurslarında yeni dönemin başladığını ifade eden Konya Sürücü Kursları Derneği Başkanı Zahir Renklibay, 01.01.2025 tarihi itibarıyla yapılacak değişikliklere dikkat çekti.

Ehliyet alacakların elini çabuk tutması gerektiğini belirten Başkan Renklibay," Sınav güzergahı iki yer olarak kura ile belirlenecek. Engelli kursiyerler kendi engel durumlarına göre araç temin edebilecek, kendi araçlarını sınavda kullanabilecekler. Direksiyon sınavına B sınıfı için 16 saat eğitim alan kursiyerler girebiliyordu; artık bu tamamen usta öğreticinin inisiyatifine kalacak. Kurslara kayıt olacak öğrencilerin fotoğrafları müracaat esnasında kurs tarafından çekilecek. Kursiyerler diledikleri takdirde manuel vitesten otomatik vitese geçiş yapabilecekler. Direksiyon eğitim sınavları en az 40 dakika olmak zorundadır ve artık gece eğitimleri de verilecektir. Sürücü kursu taban fiyatları her yıl Ocak ayında Valilik tarafından belirlenecek olup, bu yıl taban fiyatın en az 18 ile 20 bin lira olması beklenmektedir. Sürücü kursları taban fiyatın altına inmeyecektir. Bu yönetmelik değişikliklerinden dolayı süreç zorlaşacak. Bu yüzden yaşı tutan ve imkanı olanların 2025 yılından önce sürücü kurslarına kayıt yaptırmalarını tavsiye ederiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri