Konya’da köpek maması fiyatları et fiyatlarını solladı

Konya'da son zamanlarda artan mama fiyatları, evcil hayvan sahiplerini ve sokak hayvanlarını zor durumda bırakıyor. Yükselen maliyetler, vatandaşların mama almasını zorlaştırırken, hayvanlar da en ucuz yemlerle beslenmek zorunda kalıyor

Petshop işletmecisi Çağrı Eroğlu artan mama maliyetlerinin artık vatandaşların mama almasını zorlaştırdığını ve bu durumun hayvan sahiplerinin de olumsuz etkilediğini belirtti.

" KONYA'DA KİLO FİYATLARI 75 LİRADAN BAŞLAYIP 450-500 LİRAYA KADAR ÇIKABİLİYOR"

Vatandaşların mama almakta zorlandığını belirten Eroğlu, “Sokak hayvanları dahi en ucuz yemle besleniyor gelen hayvan severler gelip en ucuz mamayı alıyorlar. Kedi ve köpek mamaları genel olarak ikiye ayrılıyor, ithal ve yerli. Kaliteyi de göz önünde bulunduruyorlar. Konya'da kilo fiyatlarının 75 liradan başlayıp 450-500 liraya kadar çıkabiliyor. Bu fiyat aralığında, tahıl ve et oranları da önemli bir etken olarak hem alıcıları hem de satıcıları yakından ilgilendiriyor. İsim ve marka mamalar, yerli gruplarda internet satış fiyatlarının artmasıyla her ay zamlanıyor. Bu durum, hem sektörü hem de tüketicileri olumsuz etkiliyor. Kedi yaş mamaları 25 liradan başlayıp 75 liraya kadar çıkarken, köpek yaş mamaları ise 35 liradan başlayıp 80 liraya kadar uzanabiliyor. Bu fiyatlardaki değişkenlik, et oranlarının düşük ve tahıl oranlarının yüksek olmasıyla farklılık gösterebiliyor. Kalite ve içeriğin önemi söylerken müşteriler tarafından et oranının yüksek olması fiyat artışının da ana sebebi olarak görülebilir. Fakat etken sebep sektördeki internet satışlarının artmasından ötürüdür. Kilo fiyatı 45 liraya gelen bir köpek mamasının çuval fiyatı 600 liraya kadar çıkabiliyor” dedi.

"GENELLİKLE YÜZDE 25 ET ORANINA SAHİP MAMALARIN FİYATI 3500 LİRADAN BAŞLIYOR"

Yerli mamalardaki aylık zamlara dikkat çeken Eroğlu, “Her ay artan mama fiyatları sektörü sekteye uğratıyor. Genellikle yüzde 25 et oranına sahip mamaların fiyatı 3500 liradan başlarken, geri kalan yüzde 75'lik kısım ise tahıl ve diğer ürünlerden oluşuyor. Bu tip mamaların 1 kilosu ise 450 liradan başlıyor. Yüksek fiyatlarının arkasındaki sebep ise yine et oranının yüksek olması ve kaliteli olmasıdır. Konya'da köpek maması fiyatları 450-500 liraya kadar çıkmasıyla, 445 liraya satılan kıymanın kilosunu bile geride bıraktı. Bu durum, sektörde büyük yankı uyandırıyor ve hayvan sahiplerini ve sektörü zor durumda bırakıyor” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri