Konya'da Kurban Bayramı hareketliliği başladı!

Konya'da Kurban Bayramı'na sayılı saatler kala hareketlilik başladı. Tarihi Bedesten Çarşısı'nda kurulan tezgahlarda bayramlık şeker, lokum, çikolata, kahvaltılık ürün, kuruyemiş ve kahve gibi ürünler satışa sunuluyor

Kurban Bayramı coşkusu Konya'yı da sardı. Aziziye Meydanı'nda yer alan ve tarihi ve turistik açıdan öne çıkan Mevlana bölgesi, bayram alışverişi için tercih edilen noktalardan biri oldu.

Tarihi ve turistik açıdan öne çıkan Mevlana bölgesi, bayram alışverişi için tercih edilen noktalardan biri oldu. Aziziye Meydanı'nda kurulan tezgahlarda bayramın vazgeçilmezleri şeker, lokum, çikolata ve kuruyemiş gibi ürünler göze çarpıyor. Kahvaltılık ürünler, kahve ve diğer geleneksel ürünler de yoğun ilgi görüyor.

BEDESTEN'DE DE BAYRAM TELAŞI YAŞANIYOR

Bayramlık kıyafet ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar Bedesten'e akın etti.Geleneksel mekanların yer aldığı Mevlana Çarşısı, bayram alışverişi yapmak isteyenlerle dolup taştı. Vatandaşlar, sevdiklerine hediyelik eşya almak ve bayram sofralarını süsleyecek ürünler bulmak için tezgahları geziyor. Rengarenk şekerlemeler, özenle hazırlanmış lokumlar ve çikolatalar dikkatleri çekerken, taze kuruyemişler ve mis kokulu kahveler de bayram alışverişinin tamamlayıcısı oluyor.Bayram hazırlıkları Bedesten'e de sıçramış durumda. Bayramlık giyim ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar Bedesten'e akın ediyor. Kıyafet, ayakkabı, çanta ve aksesuar gibi ürünlerde yoğunluk yaşanırken, esnaflar da bu yoğunluğa yetişmek için adeta maratona koşuyor.

ESNAF MUTLU, SATIŞLAR ARTIYOR

Bayram hareketliliğinden memnun olan esnaflar, satışlarda artış olduğunu ve bu durumun kendilerini sevindirdiğini ifade ediyor. Vatandaşların da bayram alışverişi için Mevlana bölgesini ve Bedesten'i tercih etmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtiyorlar.

BAYRAM HARÇLIKLARI ÇEKLİMEYE BAŞLADI

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar kurban hazırlıklarına da başladı. Hayvan pazarlarında yoğunluk yaşanırken, kurbanlıklarını seçen vatandaşlar ATM'lerden bayram harçlıklarını da çekmeye başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri