Konya’da öğrenciler barınma kriziyle karşı karşıya

Üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala, gözler ev kiralarına ve öğrenci yurt fiyatlarına çevrildi. Öğrencilerin en çok bulunduğu iller arasında yer alan Konya’da hem ev kiralarında hem de öğrenci yurt fiyatlarında büyük artışlar yaşandı.

Konya’da ev kiralarında yüzde 187’lik bir artış yaşandı. Konya aylık 11 bin 582 liralık kira ortalaması ile Türkiye’de en fazla kira artışının yaşandığı iller arasında yer aldı. Konya’da öğrenci yurtlarında da yüzde 90 oranında bir artış yaşandı.

ORTALAMA KİRA 11 BİN 582 LİRA

Konya’da Temmuz 2023 itibarıyla ortalama aylık konut kira bedelleri 11 bin 582 liraya ulaştı. Selçuk Üniversitesi kampüsünün yer aldığı Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesinde yüzde 175’lik artışla ortalama kira değeri 9 bin 533 lira oldu. Necmettin Üniversitesi kampüsünün yer aldığı Meram ilçesinde de ortalama kiralar yüzde 209 artış göstererek ortalama kira değeri 13 bin 155 lira oldu.

EN DÜŞÜK YÜRT ÜCRETİ YILLIK 40 BİN LİRA

Konya’da yurt fiyatları da geçen seneye göre yüzde 90 oranında artış gösterdi. 2023 yılı Temmuz ayı itibariyle Konya’da öğrenci yurt fiyatları yıllık en düşük 40.000 TL ile en yüksek 120.000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri