Konya’da tatlı telaşı başladı

Konyalıların bayramlarda sofralarından eksik etmediği tatlılar bu sene de gözde. Uzun yıllardır Aziziye'de esnaflık yapan Ersin Ülgen, bayramda tatlılara olan ilginin her zamankinden fazla olduğunu söyledi.

Konyalıların tatlıyı çok sevdiğini ve kendilerinin de uzun yıllardır Aziziye'den Konyalıların sofralarına tatlı ulaştırdıklarını belirten Ülgen, ”Konya halkıyla tatlı arasında köprü oluyoruz" dedi.

Konyalılara uzun yıllardır tatlı satışında bulunduklarını belirten Ersin Ülgen, “Konya halkı tatlıyı çok seviyor. Bizler de uzun yıllardır Aziziye'den Konya'ya tatlı dağıtıyoruz. Konya halkıyla tatlı arasında köprü oluyoruz. Ramazan günlerinde iftarın ardından tatlı tüketmek isteyen Konyalı vatandaşlar gelip bizlerden tatlı alıyor. Kurban Bayramlarında eti kavurduktan sonra da sofralara tatlı gelir veya evlere misafir geldiği vakit tatlı ikramları yapılır. Kahveler içilir, sohbetler edilir. Bu noktada bizlerde tatlıyı Konya'nın yöresel sofralarına ulaştırıyoruz. Bu Kurban Bayramı'nda da vatandaşlar tatlıya çok özen gösteriyor. Çevremizden duyuyoruz, Konyalılar ya kendi evlerinde tatlı yapıyor ya da bizleri tercih edip hazır tepsi tepsi tatlı alıyorlar. Özellikle Antep fıstıklı baklavalar bayramların vazgeçilmezi haline geldi. Müşterilerin tercihine göre 400 liradan başlayıp 800 liraya kadar çıkabiliyor. Fıstıklı baklava, cevizli baklava, kaymaklı baklava, dürüm baklava, soğuk baklava ve dolama baklava türleri tercihler arasında yer alıyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri