Konya'da toplu ulaşım üzerinden dolandırıcılık girişimi!

Toplu ulaşımın en ucuz olduğu şehir olan Konya’da KONYAKART ile avantajlı fiyatlarla toplu ulaşım sağlanıyor. Sosyal medyada KONYAKART üzerinden dolandırıcılık girişiminde bulunanlar ise ilginç yöntemlere başvuruyor

Türkiye’de özellikle öğrenciler için toplu ulaşımın en ucuz olduğu şehir olan Konya’da tramvay ve otobüs gibi toplu ulaşım araçlarında geçerli olan KONYAKART aracılığı ile indirimli ulaşım hizmeti sağlanıyor. KONYAKART kullanıcıları, aylık abonmanlıkta hem tramvaylarda hem de otobüslerde geçerli olan büyük indirimlerden faydalanabiliyor.

DOLANDIRICILARIN AĞINA DÜŞMEYİN!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşa şehir içi toplu ulaşım hizmetini en uygun koşullarda KONYAKART ile birlikte sunduğu ve özellikle aylık abonmanlıklarda oldukça cazip hale gelen bu uygulaması dolandırıcıları cezbetti. Sosyal medyada Ulaşım Konya adıyla açtıkları hesaplarda “KONYAKART ulaşım kartını alın, 12 ay boyunca ücretsiz ulaşımın keyfini çıkarın. Konya Belediye Başkanlığı, vatandaşları toplu taşımayı daha sık kullanmaya teşvik etmek amacıyla yeşil bir girişim başlattı. Özel kampanya 10/15/2024 tarihine kadar geçerlidir. Aşağıdaki linke tıklayarak kısa formu doldurun”

veya

“Konyalılara özel fırsat. Şirket, artan fiyatlar nedeniyle vatandaşlara destek olmak için yeni bir yarışma duyurdu. Kişisel bonus ulaşım kartı KONYAKART alın ve toplu taşıma araçlarını 12 ay boyunca tamamen ücretsiz kullanın! Kampanya ay sonuna kadar geçerlidir. Kart almak için Uygulaya tıklayın ve kolay ankete katılın!” gibi paylaşımlar yapılıyor. Bu paylaşımlarda Konya’da şehir içi kullanılan tramvay veya otobüs gibi toplu ulaşım araçları ve KONYAKART’ın fotoğrafı birlikte paylaşılarak gerçeklik algısı oluşturulmaya çalışılıyor.

FARKLI FARKLI LİNKLERE YÖNLENDİRİYOR

Kısa bir süre önce açılan ve yaptığı sponsorlu paylaşımla hızlı bir şekilde takipçi edinen sosyal medya hesabında ise kaynağı Türkiye olmayan birbirinden farklı çok sayıda siteye yönlendirme yapıyor. Bilişim uzmanları, bunun kişisel verilerin çalınabileceği, hesaba kayıtlı kredi kartları üzerinden alışverişin yapılabileceği bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu ifade ediyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BÖYLE BİR SAYFASI YOK

Konuyla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi de sosyal medyada Ulaşım Konya adında bir sayfalarının olmadığını bildirdi.

Türkiye’de ulaşımın en ucuz olduğu şehir olan Konya’da KONYAKART ile indirimli aylık abonman ücreti 220 TL; tam abonmanlık ücreti ise 850 TL. Abonman özellikli KONYAKART sahipleri 30 gün geçerli olan abonmanlık süreleri boyunca sınırsız sayıda kullanım gerçekleştirebiliyor. 30 günün sonunda ise abonelik yenilenebiliyor.

KONYA KART NEDİR? NASIL ALINIR?

KONYAKART, başta üniversite öğrencileri olmak üzere Konya’da toplu ulaşımı kullanan tüm vatandaşların bu hizmetten olabilecek en cazip hali ve en makul fiyatlarla faydalanmasını sağlamak üzere Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilmiş bir uygulama.

KONYAKART hakkında detaylı bilgi ve başvuru şartları ile ilgili ayrıntılara ulaşmak için tıklayınız. https://konyakart.konya.bel.tr/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri