Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor

Konya’nın üzümü ile meşhur Hadim ilçesinde üzüm pekmezi ve gölge kurutma üzümü geleneksel yöntemler ile yapılıyor.

Hadim'de üzüm pekmezi ve gölge kurutma üzümü geleneksel yöntemler ile hazırlanıyor.

AA'nın haberine göre: Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden Konya'nın üzümü ile meşhur Hadim ilçesinde üzüm pekmezi ve gölge kurutma üzümü geleneksel yöntemler ile hazırlanıyor.

Özenle toplanan aroma değeri yüksek üzümlerden, asırlık yöntemlerle gölge kurutma kuru üzümü yapılıyor.

Bağlardan toplanıp evlerin tavan arasında kurutulduktan sonra zümrüt rengini andıran, kendisine özgü aromasıyla "gök üzüm" ve "gölge kurusu" olarak da tanınan yeşil kuru üzüm, bölgenin temel geçim kaynaklarından birini oluşturuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri