Konyalı öğrenci hafızlık yarışmasında Türkiye ikincisi oldu

Konya Karatay Türk Anadolu Vakfı Kur'an Kursu öğrencisi Sümeyye Doğru, Hafızlık Yarışmasında Türkiye ikincisi oldu.

Konya Karatay Türk Anadolu Vakfı Kur'an Kursu ve Türk Anadolu Vakfı İHO öğrencisi Sümeyye Doğru, Türkiye ikincisi oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 20’incisi düzenlenen “Kur'an Kursları Arası Hafızlık Yarışması Kız Öğrenciler Türkiye Finali” Kırkkale’de gerçekleştirildi. Yarışmaya Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, katıldı. "Kur'an-ı Kerim'in Kıraat, Tilavet ve Tertil olarak 3 şekilde okunduğunu belirten Akbulut, "Kıraat, Kur'an'ın akılla okunmasıdır ve her mümin için icabet gerektirir. Tilavet, Kur'an'ın dille okunmasıdır ve her mümin için ibadettir. Tertil ise Kur'an'ın ruhla okunmasıdır ve her mümin için istikamettir." diyerek yarışmaya birincilikle gelen tüm hafızları tebrik etti.

İKİNCİLİK KONYA’NIN

Elazığ Çatalçeşme Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Betül Azra Bulak birinci, Konya Karatay Türk Anadolu Vakfı Kur'an Kursu ve Türk Anadolu Vakfı İHO öğrencisi Sümeyye Doğru ikinci, Kocaeli Darıca Harun Kasap Kız Kur'an Kursu öğrencisi Esmanur Tanrıverdi ise üçüncü oldu. Yarışmaya katılan öğrenci ve öğreticilere hediye verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri