Konyalı öğretmen, yapay zekâ sanatının kapılarını aralıyor!

Konyalı öğretmen yapay zekalara tasarlattığı resim sergisi düzenleyecek.

Konya'dan ilginç bir sanat projesine imza atılıyor. Eğitimci Lütfi Şahin, yapay zekânın sanat dünyasındaki gücünü gözler önüne serecek bir sergiye imza atıyor.11 Ekim'de açılacak sergide, yapay zekânın ürettiği sıra dışı eserler sanatseverlerle buluşacak.

"YAPAY ZEKA'NIN SANAT DÜNYASINDAKİ YERİ"

Yapay zekaların günümüzde önemli olduğunu belirten Eğitimci Yazar Şair Youtuber Araştırmacı Koleksiyoner Lütfi Şahin, "Daha bundan yüz sene önce iki katlı bina boyutunda bilgisayarlar insanlık tarihinde yer edinmişti. Bu dev boyutlar ufaldı ufaldı ve artık cebimizde taşıdığımız cep telefonu boyutuna indi. Artık 4 işlem yapan basit bilgisayarlar yerine düşünebilen yapay zekalar üretilmeye başlandı. Bilgisayarların gelişmeye başlaması ile beraber işlerimizi kolaylaştıran programlar da hayatımıza girmeye başladı. Basit filmleri, karmaşık fotoğrafları ve hatta kalınca romanları bilgisayarlara tasarlatıp günlük hayatımıza sokmak artık mümkün. 11 Ekim 2024 tarihinde yapay zekalara tasarlattığı fotoğrafları ve resimleri okulumuzda sergileyeceğiz.Farklı bir sergi olacağını düşünüyorum. Umarım bir farkındalık oluştururum" dedi.

Eğitimci Yazar Şair Youtuber Araştırmacı Koleksiyoner Lütfi Şahin, yapay zekânın günümüzde hayatımızın her alanına nasıl sirayet ettiğini ve sanat dünyasındaki yerini vurgulayarak, "Daha önce sadece hayal edebildiğimiz şeyler, yapay zeka sayesinde gerçeğe dönüşüyor. Bir tuşla karmaşık fotoğraflar, etkileyici filmler ve hatta romanlar üretebiliyoruz. Bu sergiyle, yapay zekânın sanat dünyasında yaratabileceği sonsuz olasılıkları gözler önüne sermek istiyorum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri