Konyalıların beklediği proje bu tarihte bitiyor: Tarım Bakanı Konya için söz verdi!

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi'nde düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' programına katıldı.

Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa Konya protokolü ve teşkilat üyeleri katılım sağladı. Bakan Yumaklı, "Afşar Bağbaşı Hadimi Tüneli projesinin 2026 yılının Eylül ayında biteceği sözünü Konya'ya veriyoruz" dedi.

'ÇALIŞMALARIMIZ İVME KAZANDI'

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Yumaklı, "Türkiye'nin çok büyük hedefleri var. Ama inancımız hedeflerimizden daha büyük. Türkiye'nin dört bir tarafını geziyoruz. Türkiye'nin bundan sonraki nesillerinin daha iyi üretimler yapmasına vesile olacak şekilde gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu memleketin insanının gıda arz-talebini karşılayacağız. Gençlerimizin ve kadınların tarımsal üretimin içerisinde olması için pozitif ayrımcılık yaptık. Biz millet ve memleket için varız. Konya'da tarımsal üretimin sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Konya'da suyu merkeze alarak bir çalışma gerçekleştirdik. Çalışmalarımız iki yılda ivme kazandı. Konya hayvansal üretim için çok önemli bir yer. Bundan sonrada bu konu için çalışmalarımız devam edecek. Yeni doğan hayvanların erken ölümüne ülkemizde konusu. Bu durumdan da inşallah ari çözümler ile kurtulacağız" ifadelerini kullandı.

AFŞAR BAĞBAŞI HADİMİ TÜNELİ İÇİN SÖZ VERDİ!

Afşar Bağbaşı Hadimi Tüneli projesinin bitiş tarihi için açıklamalarda bulunan Yumaklı, "Konyamızı daha yeşil kılabilmek için Konya'ya 350 milyon fidan dikimi gerçekleştirdik. Konya süt üretiminde birinci sırada. Regülasyon yapıp üreticimizin zarar görmesini engelleyeceğiz. Gelecek günlerde şeker pancarı ile alakalı hesaplarımızı yapıp açıklamış olacağız. Su konusu kendi içerisinde çok önemli bir durum. Çok farklı etkenler ile pek çok ülkelerin sorunudur. Devletimiz damla sulama sistemlerine büyük destekler veriyor. Suyumuzu yönetmezsek su fakiri bir ülke haline gelebiliriz. Afşar Bağbaşı Hadimi Tüneli projesinin 2026 yılının Eylül ayında biteceği sözünü Konya'ya veriyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri