Konya’nın bin yıllık tarihi çatırdıyor!

Muhammet Yavaş

Binlerce yıllık geçmişe sahip İplikçi Camii'nde ortaya çıkan çatlaklar, Konyalıları endişelendirdi.

Konya'nın simgelerinden biri olan İplikçi Camii'nde çatlaklar tespit edildi. Binlerce yıllık geçmişi olan bu tarihi yapı, son zamanlarda meydana gelen hasarlarla gündeme geldi. Alâeddin tepesinin doğusundaki Kürkçü mahallesinde yer alan ve Ebülfazl Mescidi adıyla da bilinen caminin minaresinin hemen altında oluşan çatlaklar, Konyalıları endişelendiriyor.

CAMİDE MEYDANA GELEN HASARLAR BÜYÜK KAYIPLARA YOL AÇABİLİR

Konya'nın kalbinde yer alan İplikçi Camii, sadece ibadethanelerinden biri değil, aynı zamanda şehrin kültürel ve tarihi mirasının önemli bir parçası. Bu nedenle, camide meydana gelen hasarlar, kültürel açıdan büyük kayıplara yol açabilir. Çatlakların nedenleri ve yapının geleceğiyle ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor. Uzmanlar, bölgedeki zemin yapısı, iklim değişiklikleri ve yapıdaki yaşlanma gibi faktörlerin çatlakların oluşumunda etkili olabileceğini belirtiyor.

Vatandaşlar yetkililerin, caminin detaylı bir şekilde inceleyerek gerekli önlemleri almasını ve gerekli restorasyon çalışmalarının yapılmasını talep ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.