Konya'nın kuşları birinciliği kaptı

Bekir Ruy'un kuşları Türkiye genelinden yüzlerce kanaryanın katıldığı 28'inci final yarışmasında birinci ve ikincilik ödülüne layık görüldü.

Konya'da 10 yıl önce kanarya yetiştiriciliğine başlayan Bekir Ruy'un kuşları Türkiye genelinden yüzlerce kanaryanın katıldığı 28'inci final yarışmasında birinci ve ikincilik ödülüne layık görüldü. Ruy'un kuşları Rhellender dalında Türkiye birincisi, Japon Haso dalında ise Türkiye birincisi ve ikincisi oldu.

Kanarya yetiştiriciliği için 10 yıldır verdiği emeğin meyvelerini yeni almaya başladığını belirten Bekir Ruy, "10 yıl önce kanarya yetiştiriciliğine gönül vererek eğitimine başladım. Bugüne kadar onlarca kuş yetiştirerek yarışmalara katıldım. Kanarya yetiştirmek oldukça sabır isteyen bir uğraş. Ben de meyvesini bu yıl aldım. Kuşlarım Konya'daki yarışmada birinci olarak Türkiye genelindeki yarışmaya katılmaya hak kazandı. Bursa'da düzenlenen ve yüzlerce kanaryanın katıldığı bu yarışmada kuşlarım yüzümü güldürdü ve derece aldı. " dedi.

Konya Serenofil Kanarya Sevenler Derneği 2. Başkanı Etem Koç "Kuş seven insanı da sever" sözünden hareket ederek çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Derneklerinin 600'e yakın üyesi bulunduğuna dikkat çeken Koç, yarışmalardaki hedeflerinin Türkiye'de derece alan kanaryaların dünya genelinde düzenlenen yarışmalarda da birincilik alarak bayrağımızı dalgalandırmak olduğunu vurguladı.

Kuş seven ve yetiştiren insanların kötü alışkanlıklardan da uzak durduğunu da ifade eden Koç, herkesi kuş alıp yetiştirmeye davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri