Ispanak kavurması, yabani ıspanak ile yapılan sirken kavurması, Konya mutfağının en lezzetli ve sağlıklı yöresel yemeklerinden biri. Hazırlaması oldukça basit ve pratik olan bu yemeğin faydaları da oldukça fazla.
MALZEMELER
1 kg sirken (yabani ıspanak)
3 yemek kaşığı sadeyağ (tereyağı)2 baş soğan
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Sirkeni iyice temizleyin ve yıkayın.
Soğanları küçük küçük doğrayın.
Sadeyağı bir tavada eritin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Yıkadığınız sirkenleri soğanların üzerine ekleyin ve tuz serpin.
Sirkenler yumuşayıp suyunu çekene kadar, yaklaşık 10 dakika boyunca kavurun.
Kavurma ateşten alın ve arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
PÜF NOKTALARI
Sirkenleri taze ve diri seçmeye özen gösterin.
Kavurma yaparken sirkenlerin çok fazla suyunu çekmemesine dikkat edin.
Servis için sarımsaklı yoğurt, limon ve pul biber kullanabilirsiniz.