Konya'nın lezzeti: Ispanak kavurması

Ispanak kavurması, Anadolu mutfağının en lezzetli ve sağlıklı yöresel yemeklerinden biri. Özellikle Konya'da sıkça pişirilen bu yemeğin yapımı oldukça basit

Ispanak kavurması, yabani ıspanak ile yapılan sirken kavurması, Konya mutfağının en lezzetli ve sağlıklı yöresel yemeklerinden biri. Hazırlaması oldukça basit ve pratik olan bu yemeğin faydaları da oldukça fazla.

MALZEMELER

1 kg sirken (yabani ıspanak)

3 yemek kaşığı sadeyağ (tereyağı)2 baş soğan

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

Sirkeni iyice temizleyin ve yıkayın.

Soğanları küçük küçük doğrayın.

Sadeyağı bir tavada eritin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Yıkadığınız sirkenleri soğanların üzerine ekleyin ve tuz serpin.

Sirkenler yumuşayıp suyunu çekene kadar, yaklaşık 10 dakika boyunca kavurun.

Kavurma ateşten alın ve arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

PÜF NOKTALARI

Sirkenleri taze ve diri seçmeye özen gösterin.

Kavurma yaparken sirkenlerin çok fazla suyunu çekmemesine dikkat edin.

Servis için sarımsaklı yoğurt, limon ve pul biber kullanabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri