Konyaspor altyapıda taş gibi olmayı hedefliyor

Anadolu Kartalı Konyaspor’da altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Konyaspor’da altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda yeşil beyazlılar yeni dönemde daha çok genci Türk Futbolu’na armağan etmenin hesaplarını yapıyor. Bu kapsamda TÜMOSAN Konyaspor Basın Sözücü Nuri Kaymak, Akademi Koordinatörü Yunus Altınbeyaz, Gençlik ve Gelişim Sorumlusu Cem Bağcı, altyapı çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi.

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ’

Akademi Koordinatörü Yunus Altınbeyaz, Konyaspor için gece gündüz çalıştıklarını aktardı. Altınbeyaz, “Çok sayıda hocamız var. Hocalarımız oyuncuları geliştirmeye çalışıyor. Nitelikli oyuncular yetiştiriyoruz. Oyuncuları zihinsel ve yetenek olarak üst takıma hazırlamaya çalışıyoruz. Asıl amacımız, mental ve fiziksel olarak oyuncuları takıma kazandırmak. Bu sadece eğitimle olmuyor. Bunun için mental ve fiziksel yeterlilik gerekiyor. Spor psikoloğumuz var. Fiziksel tarafında diyetisyenle çalışıyoruz. Profesyonel olmak sadece imza ile olmuyor. Bu seviyeyi oyuncularımız özel hayatına da yansıtmamız lazım. U-19-U-18 takımımızı fiziki olarakta hazır hale getirmek istiyoruz. Geçiş dönemini elbette iyi geçirmemiz lazım. Sporcularımızı doğru konumlandırma noktasında eksiklerimiz var. Bu iniş çıkışları doğru konumlandırmamız lazım. Bire bir eğitimlerimiz oluyor. Futbolcu velisi olmak yönünde sunumlar yapacağız. Velinin psikolojisi aslında, sporcunun psikolojisidir. Problemsiz çocuklar yetiştirmek en büyük hedeflerimizden biri. Daha akademide Konyaspor’dan bile kendisini üstün gören bir profil olamaz. Sözün özü; burası çok kolay bir alan değil. Çocuklarımızı kazanmak için gece gündüz çalışıyoruz. Teknolojik gelişmelere yatırım yapıyoruz. Türkiye’de işlevsel bir akademiyi yolana koymak elbette kolay değil. Bu çocuklarımızı A takımımıza kazandırmak en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

‘ÇOK YOĞUN ÇALIŞIYORUZ’

Konyaspor Gençlik ve Gelişim Sorumlusu Cem Bağcı ise, 3 aydır çok yoğun bir mesai harcadıklarını dile getirdi. Vakit kaybeden göreve başladıklarına değinen Bağcı, “İlk geldiğimizde antrenör kadrosu oluşturmamız gerekiyordu. Sonuç odaklı ve genç yetenekli antrenörleri seçtik. Çünkü bu çok sağlıklı bir yoldu. Oyuncuların eğitim seviyesini değerlendirdik. Çocuklara hatasız futbolu nasıl oynatırız? Bunun peşine düştük. Bunu ön görmeye çalıştık. A takımı hedefleyen her oyuncu savunmayı ve hücumu da bilmesi gerekiyor. Akademi korkusuz, güvenli bir tartışma alanı olması gerekiyor. Bunu yapmak özgüven ister. Akademi tamamen yetenekli olmalı. A takımı geldiğimizde oyunculardan kesinlikle mental güç istemeliyiz. Rekabet ortamı olması lazım. Yoksa a takıma geçiş olması çok zor. Avrupa’da mesela U-16’dan sonra tamamen mental sürece geçiliyor. Güçe bakılıyor. Bunları oyunculara anlatmamız lazım. Bunları doğru yaptığımız sürece Avrupa’dan hiç bir eksiğimiz kalmaz. Tabi burada süreç bizle bitmiyor. Bize destekte gerekiyor. İdeal bir akademi her yıl a takıma 1 oyuncu verebilir. Ama bu iş matematik değil. Çünkü bizim lig çok değişkenlik gösterebiliyor. Eğitimi bozmayan bir düzene ihtiyacımız var” diye konuştu.

NEDEN OLMASIN?

Konyaspor Basın Sözcüsü Nuri Kaymak ile, gençleri kazanmak istediklerine değindi. Konyaspor’un akademi noktasında örnek teşkil ettiğine değinen Kaymak, “80 milyon nüfusumuz var. Yani yabancı oyuncuları oynatmak yerine, altyapıdan yeni oyuncular kazanabiliriz. Bunu başarabilecek bir altyapımız ve gücümüz var” diyerek sözlerini tamamladı.

(Samet Aktaş)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KONYASPOR Haberleri