Konya'ya Kurban Bayramı'nda gurbetçi akını! Gurbetçinin sözleri duygulandırdı

Kurban Bayramı’nı ve yaz tatilini Türkiye’de geçirmek için memleketlerine gelmeye devam eden binlerce gurbetçi, Türkiye'ye akın etti

Danimarka'dan Konya'ya gelen gurbetçi Mehmet Yavaş, vatanına dönmenin mutluluğunu yaşadı.

Kurban Bayramı nedeniyle Danimarka'dan Konya'ya binlerce kilometre yolculuk yapan Yavaş, "Yolculuğa başladığımızda pek fazla heyecan yoktu fakat Türkiye'ye adım atınca Kapıkule girişinde hanım ağlamaya başladı, çok duygulandık" dedi.

"VAZİFEYİ YERİNE GETİRDİK"

Özlemle bekledikleri günün geldiğini söyleyen Yavaş, "Kurban Bayramı'nda burnumuzda tüten vatanımız, topraklarımız Türkiye'ye geldik, vazifeyi yerine getirdik. Çocuklar, torunlar, yeğenlerle bayramlaştık. Vatan, memleket gibisi yok. Akrabalarımız, arkadaşlarımız hepsi burada. Yılın 11 ayını özlemle çalışıyor, 1 ay izine memleketimize geliyoruz ama vakitler, günler hızlı akıyor. Gurbet insanı daraltıyor, gurbet insanı yoruyor. Ailecek aldığımız karar üzerine artık gurbete gitmeyeceğiz. Memleketimizde, vatanımızda, ailemizle, sevdiklerimizle beraber olacağız. Zamanında hata etmişiz, bu topraklar, bu atmosfer, bu yaşantı terk edilip gidilemez" şeklinde konuştu.

"YILLAR SONRA MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM"

Yıllar sonra memleketine dönüş yapmanın mutluluğunu yaşayan Yavaş," Çocuk yaşta gurbete gittik. Ne kardeşlerimizin mutluluğuna şahit olduk ne de ailemizden vefat edenlerin cenazesine gelebildik. Çok zor zamanlardan geçtik, dünya farklı bir döngüye girdi, teknoloji gelişti. Şimdi uçağa binip istediğiniz yerlere gidebiliyorsunuz. Bizim zamanımızda imkânlar çok azdı. Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sesleniyorum, kurulu düzen olmasa bir dakika durmam. O düzeni de bozduk artık" dedi.

KONYA Haberleri