KÜLTÜR ATLASI 1 YAŞINDA

Yusuf Alpaslan Özdemir

Konya yerel basınının tek kültür sanat sayfası Kültür Atlası, 1 Ekim 2018’de başlayan yolculuğunun birinci yılında daha kararlı ve emin adımlarla yoluna devam edecek, yeni konu ve konuklarla daha da nitelikli bir içerik peşinde olacak

Kültür Atlası, 1 Ekim 2018’de başladı yolculuğuna. Bu günden itibaren de sayfayı doldurma amaçlı, şişirilmiş vs. bir içeriğe tevessül etmedi, Allah’ın izniyle bundan sonra da bu minvalde yürümeye devam edecek.

Kültür Atlası, gerek ulusal gerekse yerel bir içeriğe yer verdi sayfalarında. Şehrimizle birlikte Ankara, adeta ikinci menbaamız oldu. TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan öncülüğünde düzenlenen Yazar Okulu seminerleri, Necip Tosun moderatörlüğünde yine Ankara’da tertip edilen Kırklar Meclisi Sohbetleri, an be an takip ettiğimiz ve siz değerli okuyucularımıza taşıdığımız etkinlikler oldu. Özellikle Yazar Okulu seminerlerinden aktardığımız içerikler, yazmaya meraklı olanlara oldukça faydalı olmuştur diye düşünüyorum. Kırklar Meclisi söyleşilerinde de Sevinç Çokum, Yıldız Ramazanoğlu, Mustafa Özel, Kurtuluş Kayalı gibi pek çok usta ismin konuşmalarından altını çizdiğimiz satırlar meraklısına ulaştı.

Soruşturmalar, önem verdiğimiz bir başka konu oldu. İlk soruşturmamız olan ‘ Konyalı Şairler Konuşuyor’ da şiir başta olmak üzere edebiyatla hassaten uğraşan hemşerilerimizin düşüncelerine ve önerilerine yer verdik, ayrıca Konyalı şairlerimizi yakından tanıtmaya çalıştık. Halen devam etmekte olan ‘ Büyük Türk Edebiyatının Bugünü’ soruşturmamıza şu ana kadar Mustafa Nurullah Celep, Mehmet Nuri Yardım, Mustafa Uçurum, Şadi Kocabaş, Mustafa Everdi ve Recep Seyhan katıldı ve cevaplarını sizlerle paylaştık. Türk öykü, şiir ve eleştirisinin bugünü ve yarınını değerlendiren usta isimlerin yanıtlarını Kültür Atlası okuyucularıyla paylaşmaya devam edeceğiz.

Konya kültür sanat gündemiyle de her daim alakadar olduk. Bu önemli konuyu gazetemiz genel yayın yönetmeni Uğur Özteke ve eğitim danışmanımız Selçuk Karaman ile etraflı bir söyleşide değerlendirdik, şehrimizdeki pek çok sivil toplum kuruluşunun faaliyetini yerinde izleyerek sayfalarımıza taşıdık, kültür sanatın bir numaralı yöneticisi konumundaki İl Kültür Turizm Müdürü Yarar’a kafalardaki soruları sorarak, bu konuda bilgilenmeyi sağlamaya çalıştık, Ahmet Kuş’un Konya ile ilgili yayınları ve faaliyetleri tanıtan yazılarına yer verdik.  Bu konuda listeyi daha da uzatmak mümkün, lakin biz bu örneklerle iktifa edelim.

Önde gelen usta isimlerle edebiyatın farklı türlerinde gerçekleştirdiğimiz röportajlar da sayfalarımızda yer aldı. Konyalı şair ve eleştirmen Osman Özbahçe, Mustafa Nurullah Celep, Recep Kayalı başta olmak üzere edebiyat odaklı sorularla nabız tuttuk. Şiir eleştirisinin en titiz ve çalışkan isimlerinden Osman Özbahçe ile konuşmamızın odağında ‘ Şiiri Çürütmeyin’ çığlığı vardı. Recep Kayalı ile öykü merkezli bir konuşma gerçekleştirdik. Burada yer veremediğimiz isimlerle röportaj metinlerine gazetemizin internet adresinde, kültür sanat sekmesinde ulaşacağınızı hatırlatmak isteriz.  Kültür sanat adına önemli isimlerle söyleşiler elbette bundan sonra da devam edecek.

Sayfamıza omuz veren, renk katan köşe yazarlarımızı da belirtmeden ve onlara teşekkür etmeden geçemeyiz. Mustafa Atikebaş, Ahmet Kuş, Mahmut Kara, Muhammet Çelik, Mehmet Ali Abakay, Memiş Okuyucu çeşitli konulardaki köşe yazılarıyla Kültür Atlası’nı zenginleştirdiler. Zengin bir kelime hazinesi ve birikimi ile  ulusal anlamda kültür mecralarında da kabul gören Mustafa Atikebaş, eğitim ağırlıklı konularıyla Memiş Okuyucu, şehir yazılarıyla Mehmet Ali Abakay, denemeleri ve kitap değerlendirmeleriyle Mahmut Kara, şiir ve erdemlerimizi dert edinen Muhammet Çelik sayfalarımızda yazmayı sürdürecekler.

Kültür Atlası sayfaları sadece basılı gazete ile değil, internet mecrasında da geniş kesimlere ulaştı. ‘ pusulahaber.com.tr’ sitesinde sayfa içeriğimizin dışında zengin ve sürekli yenilenen bir muhtevayla okuyucu karşısında olduk. Bazı içeriklerimiz ‘tyb.org.tr’ gibi ulusal çaptaki birçok internet sitesinde de yer buldu. Bunun dışında Mustafa Atikebaş gibi bazı yazarlarımız,  ülkemizde tanınan ve sevilen ulusal çaptaki edebiyat dergileri ile kültür sanat dünyasına seslendi. Gazetemiz dışında internet sitemizi de takip etmenizi salık veriyoruz.

Sözü daha fazla uzatmak istemiyoruz ki, bu hafta diğer içeriklerimizle de yolculuğumuzu sürdürmüş olalım. Uzun lafın kısası biz Kültür Atlası olarak işimizi en iyi ve faydalı olacak şekilde severek yapıyoruz ve bu hep böyle devam edecek inşallah. Konya gibi bir kadim şehrin yerel basındaki tek kültür sanat sayfası olmanın sorumluluğunun bilincinde ilkeli ve objektif çalışmayı sürdüreceğiz…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.