KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? İşte adım adım başvuru şekli

(KYK) yurt başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 20 Ağustos Salı günü başlatılan KYK yurt başvuruları 24 Ağustos Cumartesi saat 23.59'a kadar e Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Peki KYK başvuruları nasıl yapılır?

KYK yurt başvurusu tamamen online olarak e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra başvurular alınmaya başlanır.

BAŞVURU ADIMLARI

e-Devlet Şifreniz Bulunsun: Başvuru için e-Devlet şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Şifreniz yoksa PTT şubelerinden veya internet bankacılığı gibi diğer yöntemlerle kolayca alabilirsiniz.

e-Devlet Kapısı'na Giriş: www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet sistemine giriş yapın.

Yurt Başvurusu Menüsü: Ana sayfada yer alan arama çubuğuna "Yurt Başvurusu" yazıp ilgili menüyü bulun.

Başvuru Formunu Doldurun: Karşınıza çıkan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun. Bu formda genellikle kişisel bilgileriniz, eğitim durumunuz ve tercih ettiğiniz yurtlar gibi bilgiler istenecektir.

Tercihlerinizi Yapın: Size sunulan yurt seçeneklerinden önceliklerinize göre tercih yapın.

Başvuruyu Tamamlayın: Tüm bilgileri doğruladıktan sonra başvurunuzu tamamlayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

TÜRKİYE Haberleri