Lâdikli Ahmed Hüdai Üveysi Veli’dir

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin bu haftaki Pazartesi Sohbetleri’nde, Lâdikli Ahmed Hüdâi’nin torunlarından Mehmet Elma, 1887 yılında Konya’nın Sarayönü İlçesinin Lâdik köyünde doğan Lâdikli Ahmed Hüdâî’nin hayatını, şiirlerini ve hatıralarını dile ..

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin bu haftaki Pazartesi Sohbetleri’nde, Lâdikli Ahmed Hüdâi’nin torunlarından Mehmet Elma, 1887 yılında Konya’nın Sarayönü İlçesinin Lâdik köyünde doğan Lâdikli Ahmed Hüdâî’nin hayatını, şiirlerini ve hatıralarını dile getirdi.

Sözlerine “Erenler ve evliyalar sarayı sultanlarından Lâdikli Ahmed Hüdâî hazretleri ümmi, yani okuma-yazması olmayan lâkin ilim, irfan, hikmet ehli.” olduğunu ifade ederek başlayan Mehmet Elma, ümmi olduğunu şu şiirinde dile getirdiğini ifade etti: Bir Üstaddan okumadım, yol nedir erkân nedir/ İlm-i Zahir okumadım, kalpteki bürhan nedir/ Ey beni yaratan Hüda’m, cümle bilgi sendedir/ Dertliler geldi kapına, hem dermanı sendedir.”

NAMAZI HATIRLATIRDI

Mehmet Elma, Lâdikli Ahmed Hüdai hazretlerinin bizzat Hızır (A.S.) aracılığla irşâd edilmiş üveysi velî olduğunu belirterek şunları söyledi: “Dedemin ve ninemin hayatının merkezinde Kelâmullah ve Sünnet-i Resûlullâh vardı. Mustafa Ateş Hoca, “Lâdikli Ahmed Ağa’nın en büyük kerameti, Sünnet-i Resûlullâh’ı sahabe döneminde olduğu gibi yaşamasıdır” derdi. Dedemin ifadesi; bir insan uçarken görmeniz sizi aldatmasın. Siz onun yaşantısında Sünnetullâh ve Kelâmullah var mı, ona bakın.” Namaz kılmayan insana dua beyhudedir. Namaz, namaz, namaz der ve namaz kılmamız için bize, devamlı “namazınızı kıldınız mı?” diyerek namazı hatırlatırdı.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR-SANAT HABERLERİ Haberleri