Lezzetli kavurma yapmanın püf noktaları

İşte Kurban Bayramı’nda tadına doyamayacağınız lokum gibi kavurma tarifi…

Lezzetli ve lokum gibi kavurma yapmak için bazı önemli püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Bu püf noktaları sizler için derledik.

Eti dinlendirin ve kesimden sonra en az 3 saat dinlenen et daha yumuşak ve lezzetli olur. Bu sayede etin suyunun kas dokularına nüfus etmesi sağlanır. Kuşbaşı dana eti veya kuzu eti en çok tercih edilen etlerdir. Dana eti kuzu etine göre daha lezzetli ve yumuşak bir kavurma yapar. Yağlı et tercih edin ve kuyruk yağı veya iç yağı etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar. Yağsız etler kuru ve lezzetsiz bir kavurmaya neden olabilir.

PİŞİRME

Eti soğuk tavaya alın ve yüksek ısıda mühürleyin. Bu sayede etin suyunun içeride kalması ve dışının güzelce kızarması sağlanır. Etleri sürekli karıştırmadan, kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etleri sürekli karıştırmak etin suyunu kaybetmesine ve sertleşmesine neden olur. Soğan kavurmanın lezzetini artırır. Soğanları sıvı yağda iyice kavurduktan sonra eti ekleyin. Soğanlar kavruldukça lezzetlerini ete verirler. Tuz, karabiber, kimyon ve kekik kavurmanın olmazsa olmazıdır. Dilerseniz pul biber, kırmızı biber veya defne yaprağı da ekleyebilirsiniz. Baharatları ekleme zamanı önemlidir. Tuz en son eklenmelidir. Diğer baharatlar ise etlerle birlikte kavrulmalıdır. Eti yumuşatmak ve lezzetlendirmek için su veya domates ekleyebilirsiniz. Domates salçası da ekleyebilirsiniz. Su veya domates ekledikten sonra ateşi düşürün ve et yumuşayana kadar pişirin. Su veya domates ekledikten sonra ateşi düşürün ve et yumuşayana kadar pişirin. Yüksek ateşte pişirmek etin sertleşmesine neden olabilir. Pişen kavurmayı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Dinlendirme işlemi etin suyunun geri emilmesine ve lezzetlerin oturmasına yardımcı olur.

PÜF NOKTALARI

TEREYAĞI KULLANIN

Sıvı yağın yanında tereyağı da kullanarak lezzeti katlayabilirsiniz. Tereyağı kavurmaya ayrı bir tat ve aroma katacaktır.

DOMATES SALÇASI EKLEYEBİLİRSİNİZ

Daha koyu renkli ve lezzetli bir kavurma için pişirme işleminin sonuna doğru domates salçası ekleyebilirsiniz. Domates salçası kavurmaya ekşi-tatlı bir lezzet katacaktır.

BİBER EKLEYEBİLİRSİNİZ

Sivri biber veya dolma biber kavurmaya renk ve lezzet katacaktır. Biberleri kavurmaya eklemeden önce doğrayabilirsiniz.ö Bulunduğunuz yöreye özgü baharatlar da kavurmaya farklı bir lezzet katabilir. Yöresel baharatlar kullanarak farklı lezzetler deneyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri