Konya Pastacılar Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu, bayram öncesinde lokum sektöründe yoğun bir hareketlenme yaşandığını belirtti.
BAYRAMA 750 TON LOKUM
Günde yaklaşık 15 ton lokum üretilen Konya’da bayram yaklaşırken üretim kapasitesi arttırıldı. Şeker üretiminde ise düşüş sürüyor. Konya Pastacılar-Börekçiler-Şekerciler-Lokumcular Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu, “Şeker önceki yıllarda 50 ton üretilirken bu yıl ise üretiminde büyük bir düşüş yaşandı 25 tonu bile bulmuyor. Bunun nedeni ise terör ve ihracatta yaşanan sıkıntılar” dedi. Kağnıcıoğlu, Konya’nın lokum üretimde ise 1 numara olduğunu dile getirirken bayrama kadar Konyalı üreticilerin yaklaşık 750 ton lokum üretimi yapacağını söyledi.
AZ OLSUN KALİTELİ OLSUN
Şeker, lokum ve diğer şekerleme türleri raflardaki yerini alırken esnaf Hasan Gümüşsoy, alışverişte öncelikli olarak hijyen ve kaliteye önem verilmesini istedi. Gümüşsoy, “18 liradan başlayıp 70 liraya kadar şeker-çikolata satışları var. Ucuz ürünler de bulmak mümkün ama önemli olan kaliteli olanı seçmektir. Sağlık her şeyden önemli” dedi. Lokum üreticisi Nihat Erdal ise lokumun kalitesinin görünümünden anlaşılacağını vurgulayıp, “Parmağınızla bastırdığınızda içine göçmemeli geri bıraktığınızda toparlanmalı” dedi (Dilhan Türker)