Lübnan’da patlatılan çağrı cihazları Macaristan’da üretilmiş! Şirket sitesini kapattı!

Lübnan’da İsrail tarafından patlatılan çağrı cihazlarının Macaristan’da üretildiği açıklandı

Lübnan'da Hizbullah mensuplarının haberleşme amacıyla kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatılmasının etkileri sürüyor. Lübnanlı güvenlik kaynaklarının Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, İsrail ulusal istihbarat servisi MOSSAD’ın çağrı cihazlarına patlayıcı yerleştirdiği iddiasının ardından gözler Tayvanlı çağrı cihazı üreticisine çevrildi. Şirketin kurucusu Hsu Ching-Kuang düzenlediği basın toplantısında Tayvanlı şirket Gold Apollo’nun patlatılan çağrı cihazlarını üretmediğini söyledi.

Gold Apollo: “Macaristanlı bir ortak tarafından üretildi”

Ching-Kuang, patlatılan çağrı cihazlarının Avrupa'da Tayvanlı firmanın markasını kullanma hakkına sahip bir şirket tarafından üretildiğini kaydederek, “Ürün bize ait değildi. Sadece üzerinde bizim markamız vardı” dedi. Sözkonusu şirketin adını vermeyen Ching-Kuang, Gold Apollo'nun da olayın mağdurlarından biri olduğunu dile getirerek “Biz sorumluluk sahibi bir şirketiz. Bu çok utanç verici” açıklamasını yaptı. Tayvanlı şirket Gold Apollo tarafından yapılan açıklamada, çağrı cihazlarının Macaristanlı bir ortak tarafından üretildiğini bildirdi. Ching-Kuang, Gold Apollo'nun Budapeşte merkezli BAC Consulting KFT ile ticari markasını kullanmak için “uzun vadeli bir ortaklığı” olunduğunu ve Gold Apollo çağrı cihazlarının patlamalara karıştığını bildirmesinin ardından medyada çıkan haberlerde bahsedilen modelin “BAC tarafından üretildiğini ve satıldığını” söyledi.

İranlı Büyükelçi Amani gözünü kaybetti

Saldırıda yaralanan İran’ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin sağlık durumuna ilişkin açıklama yapıldı. Büyükelçinin saldırıda gözünü kaybettiği kaydedilirken Amani’nin ikinci gözünün de ciddi şekilde yaralandığı aktarıldı. Büyükelçinin tedavi için İran’ın başkenti Tahran’a götürüldüğü kaydedildi.

“Patlamadan önce çağrı cihazlarından bip sesi geldi”

İran Devrim Muhafızları'nın bir üyesi New York Times'a yaptığı açıklamada, Hizbullah tarafından dağıtılan çağrı cihazlarının dün patlamadan önce birkaç saniye boyunca bip sesi çıkardığını söyledi. Adı açıklanmayan İran Devrim Muhafızları'nın üyesi çağrı cihazlarının yaklaşık 10 saniye boyunca bip sesi çıkardığını bu nedenle de kullanıcıların mesajı okumak için çağrı cihazlarını ellerine aldıklarını ve yüzüne yaklaştırdıklarını dile getirdi.

Kimliği açıklanmayan üye, İran'ın Lübnan büyükelçisine ait çağrı cihazının kaldırılmadan önce birkaç saniye bip sesi çıkardığını söyledi. Haber kaynağına göre, elçi bir gözünü kaybetti ve patlamada ikinci gözü de ciddi şekilde yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, Beyrut'ta yaptığı basın toplantısında ölenlerin sayısının 12'ye çıktığını bildirdi.

Şirket internet sitesini kapattı

Lübnan'da patlatılan çağrı cihazlarını ürettiği iddia edilen Macaristan merkezli BAC Consulting KFT (BAC Danışmanlık Ltd) hakkında soru işaretleri artarken, şirketten halen açıklama yapılmadı ve internet sitesi kapatıldı.

Tayvan merkezli Gold Apollo şirketi, patlatılan çağrı cihazlarını kendisinin üretmediğini açıklayarak, marka lisansı verdikleri Macar ortağı "BAC Consulting KFT" isimli firmayı işaret etti.

TSİ 14.30 itibarıyla, hakkında soru işaretlerinin arttığı şirketin internet sitesi erişilemez hale getirildi.

Merkezi Budapeşte'deki Szonyi Yolu üzerinde yer alan şirket, 2022'de kuruldu. Arcidiacono Cristiana Rosaria şirketin genel müdürü ve sahibi olarak gösteriliyor.

Rosaria'nın LinkedIn'deki profilinde, BAC Consulting'in iş geliştirme, yönetim danışmanlığı, strateji ve ortaklık planlamasıdır, liderlik gelişimi, çevre danışmanlığı, siyasi danışmanlık, hakla ilişkiler ve telekomünikasyon hizmetleri verdiği bilgisi yer alıyor.

Rosari'nın Avrupa Komisyonu'nda yaklaşık 3 yıl değerlendirme uzmanı olarak çalıştığı da profilinde bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri