Memiş Okuyucu ve “Maarifin Sesi”

Yusuf Alpaslan Özdemir

İlk ve orta öğretim kurumlarımızda yeni eğitim öğretim dönemi bugün başladı. Her yıl eylül ayı geldiği zaman tatlı bir telâş başlar evlerimizde ve sokaklarımızda. Çeşitli mecralarda ise eğitimin bir ülke için önemi, eğitim kadük kaldığı zaman ne gibi neticelere maruz kalınacağı ise hep anlatıla gelir.

İşte böylesine mühim bir konuda yıllardır çalışmalar yapan, gündem oluşturmaya çalışan nitelikli bir isimden Memiş Okuyucu’dan ve onun öncülüğündeki takdir edilesi bir eğitim sitesinden bahsedeceğim bugün.

Yazılarımı ve “Kültür Atlası” sayfamızı takip eden okurlarım Memiş Okuyucu ve Maarifin Sesi adlı siteyi iyi bilirler.

Maarife ciddi anlamda kafa yoran, bu kutlu yolda her daim bir çaba içerisinde olan Memiş Okuyucu’nun bir kez daha elini taşın altına koyarak oluşturduğu “maarifinsesi.com” adlı sitede sadece maarif değil, hayata dair hemen her konuda konu/konuk ve kısacası anlamlı içeriğiyle hayırlı bir işe daha imza atıyor.

Öncelikle Memiş Okuyucu’yu henüz tanımayanlar için kısaca bir özgeçmişinden, sonra siteden bahsedeyim…

Burada bir parantez açmam gerek. Memiş Okuyucu’nun teveccüh göstererek bana da gönderme inceliğinde bulunduğu okuma ve maarife dair röportajı ile seçme eserlerden oluşan kitap listemi sitede okumanız mümkün. Yazılarımın da düzenli olarak www.maarif.sitesi.com adresinden okurlara ulaştığını bir kez daha duyurmuş olayım.

&&&

1965 Yozgat doğumlu Memiş Okuyucu ilkokulu Yiğitler köyünde, ortaokul ve liseyi Kayseri Mimar Sinan Öğretmen Lisesinde tamamladıktan sonra 1985 yılında Denizli Eğitim Yüksekokulunu, 1998 yılında da H.Ü. Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdi.

“Yozgat ve Orta Anadolu Bölge Ağzında Yaşayan Kelimeler, Deyimler ve Atasözleri, Maarifimiz ve Geleceğimiz, Türkiye'de Şehirli Dindarlık ve Maarifin Seyir Günlüğü” adlı eserleri bulunan Okuyucu’nun yazıları Şehir ve Kültür, Vuslat, Denizli Hizmet, Polatlı Postası, Arkadaş Çocuk (Batı Trakya) Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim (MEB)dergilerinde yayınlandı.

1996’dan itibaren TYB(Türkiye Yazarlar Birliği) bünyesinde icra edilen millî kültür, millî tarih ve millî kimliğimize dair pek çok faaliyeti bir mektep formunda yirmi yıl kadar süre ile takip ve tedris etti. Öğretmenlik, Maarifimiz ve Geleceğimiz başlıkları ile muhtelif kurum ve kuruluşlarda konferanslar verdi. TRT Türkiye’nin Sesi Radyosunda, Öncü Eğitimci Portreler programlarını hazırlayıp sundu.

Memiş hocanın Konya’mızın güzel edebi mahfillerinden de olan Çizgi Kitabevinden çıkan ‘Maarifimiz ve Geleceğimiz’ adlı eseri de hususiyetle öneriyorum başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere herkese…

&&&

Bu güzel insanın öncülüğünde yayınını sürdüren Maarifin Sesi’ne gelince… Site ana ilkelerini; “Düşünce ve düşünme alanlarını önceleyip, zamanı, mekânı ve evreni düşünce üzerinden anlayıp anlamlandırmaya çalışmak temel hedefimizdir. Çabamızın önceliği şahıs ve hadiseler üzerinden değil, düşünceler üzerinden olacaktır. Ana temamız eğitimdir. Eğitimde insanı merkeze alan bir idealimiz vardır. Aklını ve kalbini birlikte kullanabilen davranış eğitimi ile birlikte kalp eğitimini de hedefleyen bir perspektif inşa ederek, insanımıza bir düşünce alanı oluşturmak muradındayız.” şeklinde ilân ediyor.

Rahmetli hocamız D. Mehmet Doğan’ın yazılarının da sitede yer aldığının altını çizeyim. Hasılı ve’l- kelâm sitede doyurucu bir içerik yanında nitelikli bir yazar kadrosu var.

Maarifin Sesi’nde okuma ve yazma da önemli bir yer tutuyor. Okuma önerileri ile takipçiler kendilerine güvenilir bir rehber bulabilirler. Hasılı https://www.maarifinsesi.com/ linkindeki siteyi okurlarıma tavsiye ediyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.