Meram Belediyesi'nin ödüllü projesi! Yeni dönem eğitimleri başladı

Meram Belediyesinin örnek ve ödüllü projesi MEGA'da yeni eğitim dönemi başladı.

Meram Belediyesinin, ödüllü ve örnek eğitim projesi Meram Gelişim Akademisi (MEGA) yeni eğitim dönemine KOP Doğa Okulu ve Trafik Eğitimleri ile başladı. Berlika Parkı’nda trafik eğitimlerine katılan 4. sınıf öğrencileri, trafik polisleri ve eğitmenlerinin gözetiminde trafik kurallarını öğrendiler. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından verilen eğitimler çerçevesinde öğrencilere hem teorik hem de pratik bilgiler sunuldu. Konferans salonunda teorik trafik eğitimi alan öğrenciler eğitimlerini açık alanda akülü araçlarla tamamladı. KOP Doğa Okulu’nda ise öğrenciler doğa yürüyüşüne katılarak, çevre eğitimi aldılar. 3. sınıf öğrencilerinin katıldığı eğitimlerde çocuklar uygulamalı eğitimler ve doğa yürüyüşleriyle doğa ve çevre ile tanışmanın mutluluğunu yaşadılar. Eğitimlerden çok şey öğrendiklerini ifade eden öğrenciler, kendilerine bu imkanı sunan büyüklerine teşekkür ettiler.

HER YAŞ GRUBU İÇİN AYRI EĞİTİM VERİLİYOR

Berlika Trafik Eğitim Parkı'nda gerçekleşen ilk trafik dersi ve Doğa Okulu’nda verilen çevre eğitimi ile başlayan MEGA eğitim yılının tüm öğrencilere başarılar getirmesini dileyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, eğitimlerin herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu. Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında yürütülen Meram Gelişim Akademisi MEGA kapsamında her yaş grubu için ayrı eğitim verildiğini anımsatan Başkan Mustafa Kavuş, bu çerçevede ilkokul 4. sınıfların trafik, 3. sınıfların ise çevre ve doğa eğitimleri aldıklarını hatırlattı. Her iki eğitimin de çocuklar için hayati önem taşıdığının altını çizen Başkan Kavuş, “Bu eğitimler, hem çocuklarımızın geleceği hem de çocukları için endişe taşıyan tüm aileler için önem arz ediyor. Bizler ve eğitmenlerimiz bu nedenle eğitimleri oldukça önemsiyor, olabildiğince verimli olması için titiz bir çalışma sergiliyoruz. Bu yıl gerçekleştireceğimiz eğitim programı çerçevesinde 4. sınıf öğrencileri trafikte nasıl davranması gerektiğini öğrenirken, tüm 3. Sınıf öğrencilerimize de çevre bilinci kazandırıyoruz. Bu eğitimler sadece bugünün değil, daha sağlıklı, daha temiz ve daha aydınlık bir geleceğin kapılarını aralayacak.” diye konuştu.

"ZENGİN İÇERİĞİ İLE GENÇLİĞİMİZE YENİ UFUKLAR AÇTI"

MEGA kapsamında bugüne kadar verilen ve bu yıl da devam edecek eğitimlerin bunlarla sınırlı olmadığını belirten Başkan Mustafa Kavuş, açıklamasını şöyle sürdürdü; “İçeriği, kapsamı, derinliği ve modeli ile kendinden hep başarıyla söz ettiren Meram Gelişim Akademisi MEGA, her geçen yıl daha da zenginleşen eğitimleriyle öğrencilerinin karşısına çıkıyor. Akademimiz, bilimsel yayınları, dergileri, bilgi yarışmaları, bilimsel proje sergileri, akıl zeka sınıfları ve yarışmalarıyla öğrencilerin eğitim hayatlarına önemli katkılar sunuyor, düzenlenen etkinliklerle de ahlaki karakter gelişimlerine katkı veriyoruz. Konya’nın e-spor şehri haline getirilmesi ve dünyada kabul gören Türk e-spor ekolüne katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz E-Spor Merkezi, gençler ve video üretimi konusunda kendini yetiştirmek isteyen yetişkinlere video içeriği oluşturma, video çekim teknikleri ve sosyal medya kullanımını içeren eğitimlerin verildiği Youtube Akademi, ilgilenenlerin Kod Yazımı, Sanat Tarihi ve Görsel Algı Psikolojisi, Dijital Oyun Mekaniği ve Tasarımı, Oyun Karakter Tasarımı eğitimleri aldığı Dijital Oyun Akademisi, yazılım dünyasına adım atmak ya da kendini geliştirmek isteyenlerin temel programlama becerilerinden teknik eğitimlere kadar geniş bir yelpazede eğitim alabildikleri Yazılım Akademisi, bu eğitimlerimizden bazıları. İçeriklerinden de anlaşılacağı üzere gençlerimize çağı yakalatacak bu eğitimlerimiz Meram gençliğinin hizmetinde olmaya devam edecek.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri