Meram’ın Paralel ile İmtihanı

Emrullah Nergiz

Meram Belediyesi’nin son günlerde yaşadığı sıkıntılar malumunuz. Hukuki anlamda rutin bir prosedürü uyguladıkları için kamuoyu nezdinde ciddi haksızlıklarla itham edildiler.

Önce Fenerbahçeliler Derneği Başkanı’nın delilsiz isnatları ile uğraştılar. Sonra “çamur at izi kalsın” misali lekeyi çıkarmakla meşguller.

Paralel meselesi bu ülkenin kırmızı kitabına kadar girmiş ciddi bir konu iken bu konuda kelam etmeyenler, tarihin tozlu sayfalarında kim bilir nasıl anılacaklar?

Aslında artık işin kolayı bu. İftiranın en basit hali. Birinden hoşnut değilsen “paralelci” diye yaftala yeter. O artık sittin sene iflah olmaz.

Meram Belediyesi’ni faaliyetleriyle, projeleriyle yaptıklarıyla ya da yapmadıklarıyla eleştirebiliriz. Bu en doğal haktır. Lakin ‘yok cami yıktı, yok parelelci’ydi, gibi ucuz cümleler artık geçer hükmünü yitirdi.

Meram’ın savunucusu değiliz. Ancak bildiklerimizi de söylemekle mükellefiz. Konya Belediyelerinin paralel ile mücadele kapsamında yaptıklarını tüm kamuoyu gibi biz de izliyoruz. Kimlerin konuşup kimlerin sustuğuna şahitlik ediyoruz.

Evvelsi hafta adı paralel ile anılan ünlü bir marketler zincirinin genel müdürü ile sohbet ederken “neden bu durumdan sıyrılmıyorsunuz” dediğimde, Türkiye’de 5000 mağazası olan bir marketin biz paralel değiliz diye açıklama yapması sizce mantığa uygun mu? diye sorulu bir cevap almıştım.

Öyle ya konuşan iddiasını ispatlamakla yükümlü değil mi?

Suç isnat edilen niçin ben öyle değilim diye kanıtlama peşine düşecek? Hukuk bilen bunu da bilir elbet.

Lakin Belediye Başkanlarının durumu farklı… Onlar siyasi hareket temsilcileri de olduğundan görüş beyan etmelerinde herhangi bir beis yok.

Dağıtmadan devam edelim. Meram’ı Paralel ile imtihan edenler, aylar önce belediyenin “paralel kurumlar” nezdinde açılan davalarından muhtemelen habersizler.

Biz sorduk, araştırdık. Ve konuyla ilgili yetkililerden aşağıdaki cevabı aldık. Buyurun birlikte okuyalım…

 

“Vakıf Hastanesi ile ilgili süreç

     Meram Belediyesi’ne ait Aksinne Mahallesi’nde bulunan Vakıf Hastanesi olarak bilinen hastane Mevlana Üniversitesi’ne 05.06.2013 tarihinde 10 yıllığına bir önceki Belediye Başkanı tarafından kiralandı.

     Meram Belediyesi Encümeni’nin 26.11.2014 tarih ve 989 sayılı kararı ile yıkım kararı alınmış olup, Konya 1. İdare Mahkemesi’nin 2015/33 esas sayılı dosyasıyla yıkım kararının iptali için Mevlana Üniversitesi tarafından dava açılmıştır. Dava devam etmektedir.

     Mevlana Üniversitesi aleyhine Belediyemiz tarafından Konya 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2015/779 esas sayılı dosyasıyla men’i müdahale ve tahliye davası açılmış olup, davamızın kabulü ile davalının taşınmazdan tahliyesine karar verildi. Davalı temyiz etti. Yargıtay’dan onanması ile tahliye işlemleri gerçekleştirilecektir.

 

     Yunus Emre Mahallesi Merve Eğitim Kurumları ile ilgili Süreç;

     2012 yılında okuldaki 3282 m2 Belediye mülkiyeti Merve Eğitim Kurumları’na Encümen Kararı ile satıldığından, Belediye’nin taşınmaza yönelik mülkiyet tasarrufu ile ilgili söz hakkı kalmamıştır.

     01.10.2014 tarihli encümen kararı ile 96,387,33 TL (DoksanAltıBinÜçyüzSeksenYedi) idari para cezası, 126 m² ilave ruhsatsız yapıdan dolayı kesilmiştir.

     12.11.2014 tarihli Encümen Kararı ile de fazlaya ilişkin kısımlarla ilgili yıkım kararı verilmiştir.

     Yürütmenin durdurulması talepli 03.12.2014 tarihinde Merve Eğitim Kurumları A.Ş. tarafından dava açılmıştır. Dava neticesinde para cezası 9.500 TL’ye düşmüş, Belediyemizce temyiz edilmiş, Yargıtay’da süreç devam etmektedir.”

Eee… Şimdi Meram’a Parelel ile mücadelede ne yaptı diyenlerin düştüğü duruma ne denir? Hadi onu da kendileri bulsun!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.