Merkez şehir: Konya

Konya, Bakan Davutoğlu’nun da dediği gibi merkez şehir olma yolunda adım adım ilerliyor. Ankara, Eskişehir ve İstanbul YHT bağlantılarından sonra güney ve doğu hattında yeni projeler yolda

MERSİN’E HIZLI GİDECEĞİZ

Türkiye’nin en önemli sanayi, tarım ve turizm merkezlerinden biri haline gelen Konya, yüksek hızlı trenle İstanbul’a, ‘yük taşıyabilecek hızlı trenle’ de Mersin’e bağlanıyor. Konya, 2023 yılında 15 milyar dolarlık ihracat, 10 milyon turist hedefine odaklandı.

DEMİR İPEKYOLU GELİYOR

Konya, YHT ile 2011 yılında Ankara’ya, 2013’te Eskişehir’e bağlanmıştı. Ankara-İstanbul YHT’sinin tamamlanmasıyla da bu yıl içinde Konya ile İstanbul arasında YHT seferlerinin yapılması bekleniyor. Ayrıca Antalya-Konya-Aksaray-Niğde-Kayseri arasında da YHT seferleri düzenlenecek.

SÜRE ÖNE ALINACAK MI?

2034 yılına tarihlenen Antalya-Konya-Kayseri hattının 2023 vizyonuna çekilmesi için çaba sarf eden bölge milletvekilleri, 2018’e kadar proje çalışmalarının tamamlanmasıyla hattın 2023’e yetiştirilebileceğini düşünüyor. (Murat Güzel)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri