Meteoroloji'den Konya'ya yağmur müjdesi! Tarih verildi

Konyalılar son günlerde etkisini artıran sıcak hava dalgasıyla mücadele ediyor. Sıcaklıkları yer yer 35 dereceyi bulurken meteorolojiden sevindirici haber geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Haziran ayının sonlarından itibaren günlük ortalama sıcaklıklar 35 dereceyi aştı. Özellikle öğle saatlerinde dışarıda durmak neredeyse imkansız hale gelirken, bu durum sağlık açısından da ciddi riskler oluşturuyor.

Uzmanlar, vatandaşları sıcaklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bol su içilmesi, güneş kremi kullanılması ve serin ortamlarda bulunulması gibi önlemler, sıcak havalardan olumsuz etkilenme riskini azaltıyor.

Neyse ki, çarşamba günü için umut verici bir haber var! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, çarşamba günü Konya genelinde yağmur bekleniyor. Bu yağışın, uzun süredir bunaltıcı sıcaklardan bunalan Konyalılara bir nebze olsun nefes aldıracağı ve sıcaklığın etkisini azaltacağı düşünülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri