Mevlâna Üniversitesi’nden mezun olan ve bu vakıf üniversitesinde okuyan gençlere şimdi ne olacak?
FEÖ/PDY ile ilgili bu vakıf üniversitelerini kapatmakla iş bitmiyor. Asıl sorun ve problem bundan sonraki yapılacak iş ile prosedürlerle devam edecek. Mevcut kanun ve yönetmelikler ile Kanun Hükmünde Kararnamelerle yeni yapılanmalar devam edecek.
Mevlâna Üniversitesi’nin tüzel kişiliği değiştirilip, büyük bir ihtimalle Selçuk Üniversitesi bünyesine devredilecek.
Şimdi fakirlerin bilmediği ve yanından dahi geçmediği onca vakıf üniversitelerine ne olacak? O kadar öğrenci, yanan/yanacak olan diplomalar, o kadar akademisyen, o kadar çalışan?.. Bunlarla ilgili kararlar ivedi olarak alınmalı ki, 2016-2017 Akademik Yıla yetiştirilebilsin.
***
Ekşi Sözlük’te bu vakıf üniversiteleriyle ilgili olarak “‘her binaya tabela verip üniversite açmayın, sonra işsiz kalıp yine sizin başınızı ağrıtıyorlar’ dedik ama dinlemediler. O açıdan hayırlı olmuş.” diyenleri mi ararsınız veyahut da aşağıdaki şekilde akıl verenlerini mi?
“İşsiz kalan hocaların ve okulsuz kalan öğrencilerin mağdur edileceğini sanmıyorum. Hocalar zaten alanına göre başka okullarda iş bulur kolaylıkla, öğrencilerde aynı illerdeki devlet okullarına yatay geçiş yaptırılır ve aldıkları dersler muafiyete sayılırsa mağduriyet giderilir. Yeter ki bu heriflerin ağ gibi sardığı her yer temizlensin.”
“Her vakıf üniversitesinin kuruluş sırasında bir adet kurucu danışman ya da sorumlu denebilecek devlet üniversitesi olduğu için her biri kurucu üniversitesine devredilecektir.
Örneğin Konya’daki zibil gibi FETO üniversitesi Selçuk Üniversitesi’ne devredilecektir.
Sonuçta devlet üniversitelerine ek yük olduğu doğrudur ama öğrenim ücretlerini de devralacakları için iyi bir kaynak ayrıca da bir sürü güzel ve devlet üniversitesi için lüks eğitim tesisi kendilerine geçecektir.
FETO’cu olmayıp bu üniversitelerde çalışan öğretim üyelerine bir şey olmaz, yeni kurumda da çalışırlar, FETO’cular ise zaten kimsenin umurunda değil.”
“Paralel yapı olaylarından dolayı ne staj ayarlayabilirler size ne de siz kendiniz halledebilirsiniz son sınıfta stajı. O yüzden size başhekime görünmeden girin çıkın stajda derler yine yadırgamazsınız. İyi yönü yok mudur bu okulun? Bölümüne göre değişir. Kendi bölümüm adına konuşursam devamsızlık sıkıntısı çekmezsiniz. Derse gelen de gelmeyen de geçer bu okulda.”
OHAL sonrası FETÖ/PDY ile alakalı olarak kapatılan vakıf üniversiteleri:
1- İpek Üniversitesi (Ankara)
2- Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa)
3- Canik Başarı Üniversitesi (Samsun)
4- Selahattin Eyyubi Üniversitesi (Diyarbakır)
5- Fatih Üniversitesi (İstanbul)
6- Melikşah Üniversitesi (Kayseri)
7- Mevlana Üniversitesi (Konya)
8- Şifa Üniversitesi (İzmir)
9- Turgut Özal Üniversitesi (Ankara)
10- Zirve Üniversitesi (Gaziantep)
11- Kanuni Üniversitesi (Adana)
12- İzmir Üniversitesi (İzmir)
13- Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul)
14- Gediz Üniversitesi (İzmir)
15- Süleyman Şah Üniversitesi (İstanbul)
AZİZİM DİYOR Kİ…
GÜNÜN TİVİTİ HER ŞEYİ ANLATIYOR: