Zaman zaman aksaklıkları ve eksiklikleri olsa da Milli Eğitim bölgede çalışmalarına devam ediyor.
Okullarımız da öyle çok büyük bir sıkıntı ve öğretmen eksiğimiz hemen hemen yok, ancak, bir türlü tamamlanamayan bir okulumuz, fiziki yetersizliğe sahip bazı okullarımız, bir de Tarım Meslek Lisesinin zaman zaman gölete dönüşmesi dışında.
Halen Seydişehir’de 9 ilkokul, 21 ortaokul, 14 lise de yaklaşık 13 bin 500 öğrenci bin civarında öğretmen nezaretinde eğitim alıyor.
Ayrıca iki anaokulu, öğretmen evi, Rehberlik Araştırma Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Milli Eğitim müdürlüğüne bağlı birimler olarak hizmet veriyor. Bütün bu bilgileri vermemin sebebi, yapacağım öneri ile ilgili bağlantısı olması.
MİLLİ EĞİTİM’E BİR ÖNERİ
Halen Seydişehir’de 46 okul, Halk Eğitim, Rehberlik, Mesleki Eğitim, Özel Eğitim ve Öğretmen evi binası olmak üzere 51 bina Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim ve hizmet veriyor.
Bu binaların aylık 50 bin liraya yakın su, 90 bin lira civarında da elektrik parası gideri var.
Seydişehir Milli Eğitim yılda bir milyon 80 bin lira elektrik parası ödüyor. Bu tutar çok yüksek.
Benim önerim şu, Hükümetimiz güneş enerjisi ile elektrik üretiminin önünü açacak yasal düzenlemeleri yaptı.
Kişiler ve kurumlar güneş enerjisinden elektrik üretimini yapabiliyor.
Okullarımızın çatısına ya da merkezi bir yere güneş enerjisi üretim panelleri kurulması ve okullarımızın elektrik ihtiyacının buradan karşılanmasını öneriyorum.
Kaymakamlığın öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğünün bu öneriye sıcak bakacağını düşünüyorum.
Bir defalık yapılacak yatırım ile uzun yıllar elektrik enerjisi okullarımıza bedava sağlanabilir. Okullarımız genelde gündüz saatlerinde açık olduğu için de ayrı bir avantaj olacağı kanaatindeyim. Hatta ülke genelindeki tüm okullarımızda uygulanabilir, ihtiyaç fazlası da satılabilir.
Önerimin dikkate alınacağını umut ediyorum.
BİTMEYEN OKUL
Yolda sokakta sürekli olarak şu soruya muhatap oluyorum ve ben de verecek cevap bulamıyorum.
“Mahmut Esat Ortaokulu binası ne zaman tamamlanacak?”
Ortaokul binası Konya Valiliği (YİKOB) Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı nezaretinde 24 derslikli okul inşaatını yapmak için yapımcı firma ile 25.03.2015 tarihinde 3 milyon 92 bin lira bedel ile sözleşmesini imzaladı.
Sözleşmede işin 500 günde bitirileceği ve 10.08.2016 tarihinde tamamlanarak Milli Eğitime Teslim edileceği açık ve net olarak belirtildi.
Mahmut Esat Ortaokulu ilave binası inşaatının başlaması ile birlikte bu okulda eğitim gören öğrenciler İmam Hatip Ortaokulunda ve Alüminyum İlkokulunda eğitim almaya başladı.
Yani, Mahmut Esat Ortaokulunda eğitim gören 1.055 öğrenci 5 Şube de İmam hatip Ortaokulunda, 6.7. sınıflar da 5 şube de Alüminyum İlkokulu’nda eğitim görüyor.
Alüminyum İlkokulu’nda ikili öğretim yapıldığı için öğretmenler, öğrenciler ve veliler bir hayli şikâyetçi.
25.03.2015 tarihinde başlanan inşaatın tamamlanma süresi 10.08.2016 tarihi olmasına rağmen iş teslim edilemedi.
2016 yılında tamamlanması gereken okul 2018 yılı geldi hala tamamlanmadı.
Allah aşkına öğrencilerin, öğretmenlerin ve öğrenci velilerinin şikâyetine ve çilesine dur diyecek bir yetkili yok mu?