Muhtarlar Derneği Başkanından Muhtarlar Günü mesajı

Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

"MUHTARLIK KÖKLÜ BİR TEŞKİLAT"

Konya Muhtarlar Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Vekili ve Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Muhtarlığın yaklaşık 200 yıllık geçmişe sahip köklü bir teşkilat olduğunu belirten Demir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“ Muhtarlık kurumu 1829 yılında kurulmuş yaklaşık 200 yıllık geçmişe sahip köklü bir teşkilattır. Muhtarımız hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilirler. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın ihtiyaç ve taleplerini tespit etmek; bununla birlikte eğitim, sağlık, ulaşım, altyapı gibi sorunları belirlemek, bu sorunlara dair çözüm önerilerinde bulunmak ve bunların takibini yaparak kamu hizmetlerinin daha verimli bir şekilde yerine getirilmesini sağlamak noktasında önemli bir görevi üstlenmektedirler. Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en köklü örneklerinden biridir. Muhtarlarımız, mahallelerinde devletimizin tüm kurumlarının temsilcisi, kent yönetiminin sahadaki en önemli paydaşıdır. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda müracaat edecekleri ilk kapı olan; seçilerek milletimizin teveccühüne, itimadına mazhar olan muhtarlarımız devlet yönetiminde çok önemli bir yer tutmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın zaman zaman muhtarlarımızla bir araya gelmesi, Sayın Bakanlarımızın muhtarlarımızla istişarelerde bulunması devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel göstergesidir. Muhtarlarımız Kamu hizmetlerinin sunumunda hız, etkinlik ve performansın artırılmasında lokomotif görevi görmektedirler. Konyalı muhtarlarımız başta olmak üzere devletimiz ile vatandaşlarımız arasında çok önemli sorumlulukları olan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, yapmış oldukları başarılı çalışmalar için kendilerine teşekkür ediyor ve başarılarının daim olmasını diliyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri