NEÜ Uluslararasılaşma hedefleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor

NEÜ ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen “Yıldızlar Ligi: Erasmus+ Merkezi Projeler Toplantısı”nda, Erasmus+ projelerine dair önemli bilgiler verilerek tecrübe paylaşımları yapıldı.

NEÜ ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen 'Erasmus Merkezi Projeler' Toplantısında, projelerine dair önemli bilgiler verilerek tecrübe paylaşımları yapıldı.

NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşen programın açılışında ilk olarak NEÜ Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Fırat Yaldız konuştu.

“ÜLKEMİZİN DAHA İYİ YERLERE GELMESİ İÇİN ÇABALIYORUZ”

Prof. Dr. Yaldız, “Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisinin bir parçası olarak hem akademik hem kültürel hem de sanayi iş birliği açısından uluslararasılaşmaya önem veriyoruz. Bu önemin çıktısı olarak da uluslararasılaşmayı çeşitlendirecek birçok başlıkta güzel başarılar elde ettiğimizi, iyi projeler gerçekleştirdiğimizi, akademisyen ve öğrencilerimizle daha çok gayret ederek ülkemizi daha iyi yerlere taşımaya çabaladığımızı ifade etmek isterim. Bu kapsamda üniversitedeki Ulusal Ajansımızın desteğiyle almış olduğumuz proje destekleriyle ve bu projelerin yazılmasında, üniversitemizin ve ülkemizin uluslararası mecrada adının duyulmasını sağlayan hocalarımız, öğrencilerimiz, bürokratlarımız, çalışanlarımız ve bu konuda emeği geçen herkesle gurur duyuyoruz. Bu toplantıya ev sahipliği yapmak da bizler için hem heyecan hem de bir mutluluk vesilesi… Umarım bu toplantı, akademik iş birliklerine, üniversite sanayi iş birliklerine büyük katkı sağlar” dedi.

“ERASMUS PROGRAMI BAŞARILARI, ULUSLARARASI ARENADA ÜNİVERSİTEMİZİ İLERİ TAŞIYOR”

NEÜ’nün, uluslararasılaşma stratejisini akademik ve kültürel anlamda dünya çapında iş birliklerini arttırmak, öğrencilerine ve akademik personeline küresel fırsatlar sunmak üzerine inşa ettiğini belirten NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, “Bu strateji doğrultusunda özellikle Erasmus programı çerçevesinde elde ettiğimiz başarılar bizi uluslararası arenada daha da ileri taşımaktadır. Bugün bu vizyonun bir parçası olarak siz değerli katılımcılarla bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Erasmus Koordinatörlüğümüz hem öğrenci hem de akademik personel değişimlerinde aktif rol oynayarak, uluslararası projelerde kayda değer başarılara imza atmıştır. Erasmus KA131 Öğrenci ve Personel Değişimi kapsamında onaylanan hibe tutarımızın 177 bin 100 avro olduğunu gururla ifade etmek isterim. Kazandığımız hibe tutarlarının her geçen yıl artması bu alandaki başarımızın önemli göstergelerinden yalnızca bir tanesidir. Konsorsiyum alanında proje başına onaylanan 104 bin 250 avro hibe ile Türkiye’de birinci sırada yer aldığımızı da belirtmek isterim. Erasmus KA171 kapsamında ise, 18 ülkeyle iş birliğimizi genişleterek geçen yıllara göre büyük bir artış sağladık ve 171 bin 224 avro proje desteği aldık. Bu başarıyla Türkiye genelinde 12. sırada yer almaktayız. Bu başarıları daha da ileri taşımak öncelikli hedeflerimiz arasında. Türkiye Ulusal Ajansı ile yürüttüğümüz bu iş birliği bizlere hem proje bazlı çalışmalarımızda hem uluslararası iş birliklerimizde önemli bir destek sağlamaktadır. Ulusal Ajansın sunduğu kaynaklar ve rehberlik, üniversitemizin uluslararası projelerdeki başarısında hayati bir önem taşımaktadır. Toplantının verimli geçmesini temenni ediyor, programın organize edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğin ilk oturumuna geçildi. Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Daire Başkanı Dr. Rana Kasapoğlu Önder, sunumunda katılımcılara, Erasmus+ Merkezi Projelerine ilişkin genel bilgilendirmede bulundu.

Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Daire Başkanı Dr. Rana Kasapoğlu Önder ayrıca, gerçekleştirilen programla hedeflerinin, Türkiye Ulusal Ajansı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliği ile akademisyenleri, sektör temsilcilerini, çevre üniversitelerdeki akademisyenleri bir araya getirmek olduğunu aktardı. Önder, “Bugün anlatacağımız projeler; yapıları itibarıyla büyük bütçeli olması, geniş coğrafyalarda uygulanması, Avrupa Komisyonu tarafından da tüm Avrupa’da sonuçlarının takip edilip politika belgelerine, sektör uygulamalarına, okul müfredatlarına dahil edilmesi bakımından önemli projeler… Tüm tarafları bir araya getirerek üniversite sanayi iş birliğini sağlayabilmeyi de hedefledik” diye konuştu.

"NEÜ’NÜN BAŞARISINI İSTİKRARLI ŞEKİLDE ARTIRMASINA KATKI SAĞLAYACAK”

Necmettin Erbakan Üniversitesinin son yıllarda Erasmus+ projelerinde adından söz ettirdiğini aktaran Dr. Rana Kasapoğlu Önder, “NEÜ’nün son yıllardaki performansına baktığımızda, özellikle ülke merkezli projelerde çalışmalarının olduğunu görüyoruz. Bugün anlatılan merkezi proje dediğimiz; spor destekleri, Jean Monnet, yükseköğretimde kapasite geliştirme gibi alanlarda da bir başlangıç yapmış durumda. Bu çok olumlu Necmettin Erbakan Üniversitesi için ve bunların arkasının gelmesi lazım. Çünkü üniversitenin, hem sanayisiyle öne çıkan Konya’da bulunması hem de sahip olduğu imkanlar açısından önü açık. Bu toplantılar da, NEÜ’nün bu konudaki başarılarını istikrarlı bir şekilde artırarak sürdürmesine katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Program, ilk oturumun ardından bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılan diğer oturumlarla devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri