Obrukhan Kervansarayı ile bölgede tarih canlanıyor

Obrukhan Kervansarayı bölgeyi sadece tarım merkezi olmaktan çıkararak, turizm merkezine de dönüştürmeyi başardı.

Anadolu Selçuklu mimarisinin başyapıtlarından 800 yıllık Obrukhan Kervansarayı, yapılan titiz restorasyon çalışması ile turizme kazandırıldıktan sonra modern ihtiyaçlara göre yeniden şekillendirildi.

ZİYARETÇİLER İÇİN CAZİP BİR HALE GETİRİLDİ

Kervansarayın otel konseptine dönüştürülmesi ve Obruk Gölü manzarası eşliğinde konaklama fırsatı sunması ile hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler için cazip bir destinasyon haline getirildi.

Kızören Muhtarı Nuri Köroğlu tarihi Obrukhan'ın köylerine ve bölgeye yeni bir canlılık getirdiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

"Obrukhan’ın tarihi zenginliklerini koruyarak yapılan yenilikçi dokunuşlar, bu kervansarayı geçmişten geleceğe bir köprü olarak konumlandırıyor. Bu tarihi mekan Konya-Aksaray yolu üzerinde seyahat eden kervanların bir mola noktasıydı; şimdi ise modern gezginler için konforlu ve kültürel bir durak olacaktır. Kervansaray, aynı zamanda müze olarak da hizmet verecek, ziyaretçilerine hem tarihi bir keşif imkanı hem de eşsiz bir konaklama deneyimi sunacaktır. Doğal yapısıyla ziyaretçilerini büyüleyen Obrukhan Cumhurbaşkanlığı tarafından “Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edilmiştir. Yıllar boyu tarım ve hayvancılıkla bilinen bölgemiz bu restorasyon ve yenileme çalışmaları ile turizm ile de adını duyuracaktır."

BÖLGE TURİZM İLE DE ANILACAK

Muhtar Nuri Köroğlu son yapılan çalışmalarla Kızören Köyü ve çevresi artık sadece tarım ve hayvancılıkla değil, tarihi ve doğal zenginlikleriyle de anılacaktır. Obrukhan'ın Cumhurbaşkanlığı tarafından “Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edilmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Konya Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a, Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca'ya ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KONYA Haberleri