Öğrencinin hem beynine hem kalbine hitap etmek gerekir

Öğretmenlerin dersi sevdirmek adına çaba sarf etmesi gerektiğini belirten Mehmet Kavaklılar, “Öğrencinin hem beynine hem kalbine hitap etmek gerekir” dedi

Bilgi Dünyası Eğitim Kurumları’nın VIP eğitim sistemi ile yoluna devam ettiğini dile getiren Bilgi Dünyası Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Mehmet Kavaklılar kurumun eğitim hayatındaki yeri ile ilgili şunları söyledi: “Babam Mevlüt Ziya Kavaklılar kurumumuzun kurucusudur. Ama başlangıç döneminden beri beraber bu işi sürdürmekteyiz. 2008-2009 eğitim öğretim yılında kurumumuza açtık. Halen Konya’da Havzan, Meram Yaka ve Selçuklu’da üç farklı lokasyonda toplam 11 tane şubemiz bulunuyor. Bilgi Dünyası Eğitim Kurumları, Konya’ya VIP çalışma sistemini ilk getiren kurumdur. 10 kişilik sınıflarda, 4 kişilik sınıflarda yada kişiye özel birebir derslerde eğitim koçluğu, rehberlik ve takip sistemi ile Konya’daki öğrencilere hizmet veriyoruz. Tabii biz eğitim yönünden ziyade öğretim yönünden de çok fazla destek veriyoruz. Öğrencilerimize ev ziyaretlerine gidiyoruz. Öğrencimiz mezun olduktan sonra 2. 3. sınıflarda meslek değiştirmek isterse veya özel hayatında bir problemi olursa onları mezun oldu diye yalnız bırakmıyoruz. Her zaman yanlarında ve takipçileri oluyoruz. Çünkü biz çocuklarımızla bir aileyiz.”

ÖĞRENCİ AYRIMI YAPMIYORUZ

Öğrenci anlamında sayılarının sınırlı olduğunu ifade eden Kavaklılar, “Çok öğrenci almayı tercih etmiyoruz. Ve bazı özel öğrencilerin dersine belli hocalar girsin diye bir ayrımcılığımız yok. Şuan da Milli Savunma Üniversitesi sınavında Konya birincisi olan Türkiye 4.’sü olan Osman Berkay Ertaç’ın dersine giren bir matematik öğretmeni, şu anda 10 net yapan öğrencimin dersine de giriyor. Kurucumuz Mevlüt Ziya Kavaklılar devlet personeli olduğu için bize hep şöyle vasiyeti oldu: ‘Buraya devlet öğretmeni çocuğu girecek.’ O yüzden biz parayı geri planda bırakıyoruz” ifadelerini kullandı. 

KURSLAR KAPASİTELERİNE GÖRE PLANLAMA YAPMALI

Özel eğitim kurslarının parlama sürelerinin genellikle 4-5 yıl olduğunu ifade eden Kavaklılar, “Bu sektörde yeni açılan yere herkes bir rağbet gösterir. Öğrenciyi alabildiğince kuruma doldururlar. Ama bence herkes kapasitesine göre öğrenci ve öğretmen almalı. Her yönüyle öğretmen var. Yani bizim öğretmenlerimiz mezun olup da 12. sınıfta çarpım tablosu bilmeyen öğrenciye 15 net yaptırıyor. Bu çok önemli ve başarımızın sırlarından biri de bu. Biz öğrencimizi karşımıza aldığımız zaman nasıl bir öğrenci olduğunu tahlil ederiz. Çünkü öğrencinin hem beynine hem kalbine hitap etmek gerekir. Eğer öğretmen dersi sevdirmek için bir şeyler yaparsa öğrenci de o dersi öcü olarak görmez. Ve başarılı olur” diye konuştu.

İŞİMİZİ SEVİYORUZ

Kavaklılar, “İşimizi düzgün yaptığımız için Konya’nın önde gelen bürokrat ve sanayi kesimi de sağ olsunlar daha çok bizi tercih ediyor. Hepsi çocukları için evlerine özel ders aldırabilecek seviyede insanlar ama burada önemli olan güven. İlgi, alaka ve başarıyı velimiz mutlaka görüyor. Konya’nın bu yıl en fazla fen ve Anadolu lisesi kazandıran kurumuyuz. Milli Savunma Üniversitesi’nin Türkiye 4. Konya 1.’si bizim kurumumuzdan. Bu açıdan özel okul sahipleri bile çocuklarını güvenle bize gönderir. Biz ciddi anlamda bu işi severek yapıyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DERNEĞİNİ KURDUK

Kurdukları dernekten de bahseden Kavaklılar, “Sayın Cumhurbaşkanımız iki yıl önce kursları kapatıyorum dedi. Bizde bunun yanlış olduğunu siyasiler aracılığı ile duyurmaya çalıştık. Ve spontane gelişen Türkiye çapında bir ekip kurduk. Yaklaşık şuan da binden fazla üyemiz var. Adı Kurs-Der olan bu ekibin Türkiye Genel sekreteri ve Konya başkanıyım. Daha da mücadele edeceğiz. Bu anlamda Türkiye’nin en büyük derneğini kurduk. Tabi bu büyük bir gurur. Ve bunlar parayla alınabilecek şeyler değil” dedi.

AMACIMIZ VATANA VE MİLLETE HAYIRLI EVLAT YETİŞTİRMEK

Yeni kolej müjdesi de veren Kavaklılar, “İnşallah 2023 yılının eylül ayında Bilgi Dünyası Koleji olarak Meram Eski Yol’da güzel bir kolej açma düşüncemiz var. Şuan da arsalarımız alındı ve belediyeye başvurularımız yapıldı. 14 yıldan beri hep ileri gidiyoruz. Konya’da en fazla bilim grubuna sahip en fazla şubesi olan kurumuz diyebilirim. Amacımız vatana ve millete hayırlı evlat yetiştirmek. Onları doğru tercihlere yönlendirmek. Çocuklarımızın koluna üniversiteyi bitirdikten sonra bir altın bilezik takmalarına sebep olabiliyorsak ne mutlu bize. Herkes gelip geçici ama eğitim kalıcı. Konya gerçekten eğitimde çok ilerledi. Hükümetimiz, Konya belediyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü de bu konuda hep eğitime desteklerini sürdürüyor" diyerek sözlerine son verdi.  (Yiğit Berkay ÇOPUR)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KONYA Haberleri