Okullarda ücretsiz yemek talebi

Konya Emek ve Demokrasi Platformu, okullarda çocuklara ücretsiz öğle yemeği verilmesini talep eetti

Zafer Çamlı köşk önünde düzenlenen basın açıklamasına, Konya Emek ve Demokrasi Platformunun oluşturan siyasi partiler, sendikalar ve sivil Toplum Kuruluşları(STK) başkanları, temsilcileri, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

platform adına konuşan Eğit-Der Konya Şube Başkanı Cebrail Bektaş, “Uzun vadede her öğrencinin okulda bir öğün sağlıklı yemek yemesi ve temiz içme suyuna ücretsiz ulaşması mutlaka sağlanmalıdır” dedi. CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş da “Devletin görevini yerine getirmesi çocuklara ücretsiz bir şekilde bir öğün yemek temin etmesi gerekmektedir. İktidarın beşli çetenin ikbali için ayırdığı bütçenin, çok daha küçük bir miktarıyla Türkiye’deki bütün çocukların bir öğün sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlamak mümkün. Milli Eğitim Bakanlığı artık bu duruma el atmak zorundadır, Türkiye’nin geleceği olan bu çocukların sağlıklı yetişmesi için bir öğün yemeği temin etmek zorundadır. Bu anayasanın yurttaşlarımıza verdiği bir haktır ve biz bu hakkı gerekirse söke söke alacağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri