Pastane usulü ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi

Ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi! Pastane usulü un kurabiyesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pastane usulü un kurabiyesi, hafif ve ağızda dağılan dokusuyla damakları şenlendiriyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, un kurabiyesi yapmanın inceliklerini keşfedin. İşte malzemeleri ve yapılışıyla ilgili püf noktalar:

Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yaklaşık 3.5 su bardağı un (kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)

Yapılışı:

  1. Tereyağını veya margarini oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra geniş bir kapta sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta ve sirke veya limon suyunu ekleyerek karıştırın.

  2. Ardından kabartma tozu ve vanilini ekleyin ve karıştırın. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu streç filmle sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.

  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine çatalla hafifçe bastırarak şekil verin.

  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altları hafif pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hemen üzerini pudra şekeriyle serpin ve soğumasını bekleyin.

  5. Afiyetle tüketebilirsiniz!

Ev yapımı pastane usulü un kurabiyesi tarifiyle, sevdiklerinizi lezzetli bir sürprizle şımartabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, özel günlerde veya misafirleriniz için mükemmel bir tercih olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri