Rektör Çelik’ten Makina Mühendisleri Odası’na ziyaret

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesini ziyaret etti

Başkan Erdal TOZOĞLU ziyaret kapsamında;

“Sayın hocam şehrimiz ve sanayimiz hızla gelişmektedir. Bu gelişimde mühendislerin rolü oldukça fazladır. Eğitimini başarıyla tamamlamış, kendini iyi yetiştirmiş mühendislerin gayretli çalışmalarıyla ülkemiz kalkınacak, böylelikle vatandaşlarımız kaliteli ve konforlu bir yaşam sürebileceklerdir. Ülkemizin ihtiyacı olan genç mühendislerin yetiştirilmesinde üniversitelerimizin vermiş olduğu eğitim oldukça önemlidir. Konya Teknik Üniversitemizde tecrübeli eğitim kadrosuyla mühendis yetiştiren güzide kurumlarımız arasındadır. Makina Mühendisleri Odası olarak bizlerde meslek alanımızla ilgili bölümlerde öğrenim gören üniversite öğrencilerimizin bilgi birikimlerini arttırmaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Özellikle bilgisayar programlarına yönelik kurslar ve proje çalışmalarında öğrencilerimize ücretsiz hizmetler vermekteyiz. Öğrencilerimizin mesleki gelişimine destek olacak eğitim, fuar, teknik gezi gibi faaliyetlerin yanında, öğrencilerimizin yaz döneminde staj yapacakları işletmelerin temininde de Odamız aktif olarak çalışmalar yapmaktadır. Oda ve Üniversite arasında sağlanacak işbirlikleriyle öğrencilerimizin kalifiye mühendis olarak yetişmesi için ortak projelerin altına birlikte imza atmayı arzulamaktayız” ifadelerini kullandı.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik gerçekleştirdiği ziyarette Oda-Üniversite iş birliğinin önemini vurguladı. Çelik ziyarette ayrıca; “Yeni akademik yılın başındayız. Bu dönemde öğrencilerimizin gelişimine faydası olacak projelerin birçoğunda sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarımızın katkılarını önemsiyoruz. Kurumlar arasındaki dirsek teması oldukça önemlidir. Birlikte yapılacak etkinliklerle hem öğrencilerimize hemde şehrimize faydalı olacağımıza inanıyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri