Sağlıkta çığır açan teknoloji Konya'da: Selçuk Üniversitesi ilk ameliyatını gerçekleştirdi

Selçuk Üniversitesi, bilim ve teknolojideki yenilikleri yakından takip ederek, robotik cerrahi sistemini Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kazandırdı

Selçuk Üniversitesi, bilim ve teknolojideki yenilikleri yakından takip ederek, robotik cerrahi sistemini Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kazandırdı. Konya'da robotik cerrahiyle gerçekleştirilen ilk ameliyat, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz tarafından yapıldı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, KONYA'YA ROBOTİK CERRAHİ SİSTEMİNİ KAZANDIRDI

Dünya çapında tanınan Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi, karmaşık ve hassas cerrahi işlemleri yüksek doğrulukla yapma imkanı sunuyor. Sistem, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurulumunun ardından ilk kez mide ameliyatında kullanıldı. Prof. Dr. Yılmaz, başarılı geçen ameliyatın ardından bu teknolojiyi Konya'ya kazandırdıkları için büyük gurur duyduklarını belirtti.

Prof. Dr. Yılmaz, robotik cerrahinin hekim ve hasta açısından birçok avantaj sağladığını vurgulayarak, "Bu ileri teknoloji ile cerrahi işlemler daha nitelikli ve hassas bir şekilde yapılacak. Özellikle genel cerrahi, üroloji, kadın doğum, kalp damar cerrahisi ve çocuk cerrahisi gibi alanlarda bu cihaz sayesinde daha etkili ameliyatlar gerçekleştirilecektir" dedi.

Konya'da ilk kez Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kullanılan robotik cerrahi sistemi, hastaların daha küçük kesilerle, daha az ağrı ve hızlı iyileşme süresi ile tedavi edilmesine imkan tanıyor. Selçuk Üniversitesi, yılda bir milyondan fazla hastaya sağlık hizmeti sunarak, Konya'nın sağlık üssü olma yolunda önemli bir adım atmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri