Salı gününden önce depolarınızı doldurun! Zam geliyor

Döviz kurlarındaki artışın yanında brent petrol fiyatlarının da yukarı doğru hareketlenmesi akaryakıt zammını da beraberinde getirdi. Benzine Salı gününden geçerli olmak üzere zam bekleniyor

Brent petrol ve döviz kurlarındaki değişim akaryakıt fiyatları üzerinde de etkili olmaya devam ediyor. Döviz kurlarındaki yükseliş, doların 34 lira seviyelerindeki seyri ve bunun yanında 68 dolara kadar gerileyen brent petrolün yeniden yükselerek 74 dolara kadar çıkması, akaryakıt ürünlerindeki zam beklentisini yeniden gündeme getirdi.

Sektör temsilcileri, 24 Eylül Salı gününden geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1,20 ila 1,40 TL arasında zam beklendiğini, motorin ve LPG grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliğinin henüz beklenmediğini duyurdu.

Yapılması beklenen zam öncesinde benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 41,55 TL’ye, Ankara’da 41,90 TL’ye, Konya’da 42,50 ve İzmir’de 42,35 TL’ye satılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri