Seydişehir’de, bu yıl ikincisi düzenlenen ve otuz bini aşkın kişinin ziyaret ettiği “Kitap Günleri” etkinliği bu yıl büyük ilgi gördü.
15 Temmuz Milli İrade meydanında kurulan dev çadır içinde 50 bini aşkın kitap öğrenciler ve kitapseverlere sunuldu.
Etkinliğin Belediye önünde kurulması geçen yıla göre ilgiyi daha da artırdı. Ayrıca kitapseverler daha geniş ve rahat bir ortamda ilgi alanlarına göre kitapları inceleme, alma ve ayaklarına kadar gelen ünlü yazarlara imzalatma imkanı buldu.
“Kitap Günleri” etkinliklerine bu yıl ki gösterilen ilgi sonucunda Belediye Başkanı Mehmet Tutal etkinliklerin geleneksel hale getirileceğini kamuoyu ile paylaştı.
OKUMA ALIŞKANLIĞI
Üzülerek ifade ediyorum, “Okuma alışkanlığımız toplum olarak nerede ise yok gibi”
Dikkat çekmek istediğim konu, “Her kim kitap okumayı teşvik ediyorsa, kitap okumak ile ilgili organizasyon yapıyorsa ve bu konudaki faaliyeti ne olursa olsun mutlaka desteklenmesi gerektiği kanaatindeyim.”
Okuryazar oranlamasında, gerek Konya ve gerekse ülkemizin diğer yerleşim birimlerine göre Seydişehir oldukça yüksek bir seviyede olmasına rağmen yine de yeterli bulmuyorum.
Toplumun her kesimi, öncelikle, çocuklarımız okumaya teşvik edilmeli. Çocuklarımıza ve gençlerimize örnek olmalıyız.
Ne yazık ki; son yıllarda yeni nesil, tarihimizi ve olayları okumak yerine televizyonlardan öğrenmeyi tercih eder hale geldi.
Gençlik ve Spor Bakanlığının ve Milli Eğitim Bakanlığının “Televizyon dizileri vasıtası ile kültürümüz ve tarihimize ilgi duyan bireyleri ve özellikle gençleri alanlarında uzman olan yazarların ortaya koyduğu eserler ve yayınları ile buluşturmak gerekir”
Seydişehir Belediyesi bunu iki yıldır gerçekleştiriyor.
Ne yazık ki televizyon dizilerinde, kan, gözyaşı, nefret, cinayet, kabadayılık ve bilumum olumsuzluklar ön plana çıkarılıyor.
50 BİN KİTAP 30 BİN ZİYARETÇİ
Bir hafta süren Kitap günleri ekinliğinde 30 bini aşkın ziyaretçi 50 bini aşkın kitap ile bir araya geldi.
Bu çerçevede; “Mine Sota, Tolga Akpınar, Mete Yarar, Ahmet Melih Karauğuz, Kadri Sulak, Kahraman Tazeoğlu, Yavuz Bahadıroğlu, Talha Uğurluel, Ahmet Bulut, Hayati İnanç, Atilla Yaramış, Vural Kaya, Ayşe Ünüvar, Hüseyin Muşmal, Fatih Babaoğlu, Tuğba Coşkuner, Ali Aktaş, Turgay Güler ve Vehbi Vakkasoğlu” gibi uzman isimler konferanslara katıldı, söyleşilerde bir araya geldi ve kitaplarını okuyucularına imzaladı.
Belediyenin bu tür faaliyetleri gerçekleştirmesi, Seydişehir’in kültür seviyesini oldukça yükselmiştir.
Böyle bir etkinliğin Seydişehir'de olmasını oldukça önemsiyorum. Zira kitapseverler bu etkinlikle “Kitapları ve yazarları daha yakından tanıma fırsatı buldu. Ayrıca kitaba, yazarlara ve kültüre olan ilgileri arttı.”
Belediyelerin yol, su kanalizasyon, park, bahçe vs. hizmetleri yapması asli görevleridir.
Bazen şehir içine güzel bir yol yaparsın halkın ilgisini çekmez. Ama bir yolun kavşağına, orta refüjüne veya kenarına bir dizi çiçek ekilir, yeşillendirilir, halkın ilgisini yoldan daha fazla çeker.
İşte Seydişehir Belediyesinin öncülüğünde organize edilen Kitap Günleri etkinliği yolun kendisinden ziyade, kavşağına, orta refüjüne ve kenarlarına ekilen çiçekler gibi dikkat çekti.
Etkinliği düzenleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum, ayrıca,
Etkinliğin geleneksel hale getirilmesini de önemsiyorum.