Şimdi, sevgili okurlarım, ben buraya ne kadar vatan, millet, insanlık için veya Allah'ın rızasını gözetip, onun rızasını kazanmak, insanlara dokunmak için yapılır siyaset, bu yüzden olmalı desem, inanıyorum ki şu an bunu okurken şunu söylüyorsunuz: "Bu ne demek istiyor?
Bu zamanlarda bu mürekkebimden çıkan sözlere pek inandırıcı gelecek gibi değil." Bende biliyorum, ama bildiğim ve yaşanmış bir hikayeden sizlere açıklık getirmek istiyorum.
Bir Süleyman kardeşimiz var. Bu zamanın şimdiki siyasileri insanları pek dinlemiyor, kendilerinin çok işleri var. Halka hizmet, hakka hizmet düsturuyla çalışıyorlar, hizmet ediyorlar.
Süleyman arkadaşımız bir gün Konya'da müşgül bir duruma düşüyor.
Bu problemi herhangi bir arkadaşına söyleyebilir, ama Süleyman bunu tercih etmiyor çünkü insanların fıtratında menfaat olduğunu biliyor.
Bir karşılığı olacağını adının Süleyman olduğu kadar emin bir şekilde biliyor.
Çünkü bugün bir arkadaşınızdan borç para alsanız, bunun arkadaşınız geri istemese bir menfaat ileride muhakkak doğacak.
İki gün sonra geri verseniz yine bu ileriki dönemlerde menfaat doğuracak hayat döngüsü bu şekilde ilerliyor maalesef…
Tamamen menfaat, çıkar ve hırs üçgeninde seyrediyor.
Süleyman bunu tercih etmeyip Konya'da çok büyük bir kitlesi olmasa da, kitlesi olan bir siyasetçinin masasına oturuyor.
Bu adamın belki Konya'da bir karşılığı var, ama Süleyman için karşılığı yok çünkü Süleyman onu tanımıyor, kim bilmiyor.
Masasına dediğime bakmayın, dükkanında oturuyorlar. Süleyman leb demeden karşıdaki ağabeyi leblebiyi anlıyor ve o da şunu diyor: "Süleyman, ben sana dokunur, müşgülünü hallederim, ama bir şartım var. Karşıdaki atölyemizde 3 saat çalışacaksın."
Hemen bir menfaat doğuyor arkadaşlar. Süleyman atölyeye giriyor, 15 dakikada çalışıyor ve ağabeyi ses ediyor: "Süleyman, gel, senin işi çözdük." İşte bu, menfaatsiz Allah rızası için yapılan siyasi bir duruştur veya insanı bir duruştur.
O gün Süleyman şunu dedi: "Siyaset bunun için yapılmalı." Bugün sokaklarda Konya sokaklarında belki milyonlarca evsiz var.
Bugün Konya semtlerinde annesi hayattan ayrılmış çocuk sokaklarda suç işlemek için neler yapıyor, veya bu hayatta ailesi olmayanları düşünün. Kocası vefat etmiş bir harabe evde yatan yaşlı bir kadını düşünün veya 2 evladı olup sadece bu ekonomide evlatları için hayat mücadelesi eden anne babaları düşünün.
Şöyle bir göz önüne getirin, yoksulluğu, fakirliği, umutsuzluğu göz önüne getirin. Sokakta annesine bakmak için 10 yaşında olan bir çocuğun vatandaşları tartıp o parayla evine ekmek götürdüğünü düşünün.
Şuna eminim ki, bu yazıyı okuyanların hiçbiri, bu dediğim insanlar olmayacak. Süleyman o günden sonra "Siyaset bunun için yapılmalı" dedi. Çok doğru dedin Süleyman Selametle...