Sonbaharda okuru bekleyen kitaplar

Yayınevlerinin sonbahar listesinde yerli ve yabancı pek çok yazarın birbirinden önemli ve dikkat çekici kitapları var. Yekta Kopan’dan Ahmet Ümit’e, Murakami’den Murat Gülsoy’a edebiyatın seçkin isimleri okurları ile buluşmak için gün sayıyor

Haftalık Oksijen gazetesinin kültür sanat eki O2 her mevsim öncesi olduğu gibi okurla buluşacak yeni kitaplara tam sayfa yer ayırdı. “Yayınevleri hem yerli hem de yanısıra yabancı yazarların eserleriyle bu sezon da güçlü bir başlangıç yapmak için hazır, geçen sezona göre daha hareketli geçeceğine emin olduğumuz bu sezonda ayrıca TÜYAP kitap fuarının izlerini bulmak da mümkün.” Sözleriyle vurgulanan tanıtım için O2, Türkiye’nin önde gelen yayınevlerine bu sezon hangi kitapları yayımlayacaklarını sordu, biz de bu listeden bir derleme yaptık.

CAN: Can Yayınları sezonu dev isimlerle açıyor Yekta Kopan’ın yeni hikâye kitabı “Belki Yaz Erken Gelir” bu sezonda okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Hikmet Hükümenoğlu’nun merakla beklenen polisiye romanı “Sonra Gözler Görür”, Oya Baydar’ın yeni kitabı ekim ayı listesinde yer alıyor. Murat Gülsoy’dan “Kıyamet Sonrası Olağan Bir Gün” ve Selçuk Baran’dan “Günlükler”, listede dikkat çekenlerden. Sally Rooney’nin merakla beklenen son kitabı intermezzo tüm dünyayla aynı anda Can Yayınları etiketiyle raflarda yerini alırken, 20. yüzyılın önde gelen psikiyatrlarından ve tüm dünyada çok satan ”İnsanın Anlam ArayıŞI”nın yazarı Viktor Ranklın yeni kitabı “Anlamsızlık Hissi “de bu sezonun sürprizlerinden.

YAPI KREDİ YAYINLARI: Yapı Kredi Yayınları’ndan Ahmet Ümit sürprizi. Ahmet Ümit’in ekim ayında çıkacak yeni romanı, ülkemizde çok sevilen jean Louis Courniern’in on Petit Frerei, Alberto Manguel’in son kitabı da raflarda olacak.

EVEREST: İnci Aral’ın yeni romanı Unutmak, Tzevetan Todorovdan Sanatın Zaferi Abdullah Taşçı ve Fatih Gezer’in yeni eserleri Everest’in yeni sezonda öne çıkanları arasında yer alıyor.

DOĞAN: Doğan Kitap’tan Çağan Irmak ve Murakami rüzgârı. Çağan Irmak’ın Ayrılık novellası en dikkat çekenlerden. Dünya edebiyatında Haruki Murakami’den Şehrin Belirsiz Duvarları ile tüm dünya gibi bizde de Yumurtalar adlı romanı ile adını duyuran Mieko Kamakamiden Gee Yarısı Bütün Aıklar da yıl bitmeden yayımlanacak. Tess Gerritsen’in Casus Sahili de listede. Yine Barış Müstecaplıoğlu’dan Yaratılılık Kodu okurlarını bekleyen kitaplar arasında.

METİS: Tuncay Birkan’ın yayına hazırladığı Sabiha Sertel in Gördüklerim Duyduklarım kitabı, Ayşegül Devecioğlunun Kuma Daireler Çizen romanı, Melek Aydoğan’ın derlediği Soğuk Ateş Son Adımü zerine Yazılar, Cevat Çapan çevirisiyle John Berger’in Yaranın Sayfaları şiir) Metis listesinde sırasını bekliyor.

REMZİ: Remzi Kitabevi’nden edebiyat yatırım ve diplomasi üzerine kitaplar yayınlanacak. Yeni sezon hazırlıkları arasında Jesica Lo pesin Flores Kadınlarının Laneti var. Bunu Yonca Eldener in Kaderin Dokumayısı romanı izleyecek. Ünlü diplomat İlter Türkmen’in görüşleri de kitaplaşıyor. Şerif Egeli’den Türkiye’yi Satan Adam başlığıyla ülkemizde ihracatın gelişimini anlatan anılar kitabı ile Işıl Özgentürk’ten Haydi Yola Çıkıyoruz kitapları diğer hazırlıkları arasında.

DİĞERLERİ: Bilgehan Demir’den Muhammed Al’inin hayatını ele alan Kayıp Madalyon pek İnkılap etiketiyle yakında raflardaki yerini alacak.

Kolektif Kitap’tan Yuval Noah Harari imzalı yeni eser, 21.Yüzyılda Cehaletin Tarihi Ulrich Gutmair’in Biz Yarının Türkleriyizi’i yeniler arasında. Kronik Kitap’tan Bir Ömür Nasıl Yaşanır? devam serisi, İlber Ortaylı’dan Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabıyla başlayıp günden güne çeşitlendirilerek zenginleştirilen seriye yeni yazarlarla yola devam edecek. Vedat Milor’un Yeni Dünya Yeni Kurallar isimli kitabı okurlarla buluşacak. Ekim ayında bu seriye bir çalışma daha katılacak. Yenal Bilgici’nin sorup Gülcan Özer’in cevapladığı çalışmanın dikkat çekeceği beklenirken yayınevi sezon kapanışını da Ercan Kesal ın Cebimdeki Ekmek Kırıntıları ile yapacak. Domingo Yayınları’nda ödüllü kitaplar okurla buluşacak. Granta’nın 2023ün en iyi genç İngiliz romancılarından biri olarak adlandırdığı Sarah Bernstein’ın aynı yıl Booker Ödülü finalisti de olan romanı Study for Obediene ile Dr. Chris van Tulleken’in ve diğer yazarların ödüllü romanları yıl sonuna kadar okurlarla buluşacak kitaplardan.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR-SANAT HABERLERİ Haberleri