AK Parti 'nin Konya'daki sivil toplum kuruluşlarına yönelik gerçekleştirdiği temayül yoklaması aday adayları için yeni bir motivasyon kaynağı olarak görüldü.
Hafta sonu sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeb, gönderdikleri kısa mesajşarla destek talep eden aday adaylarına rastlamak mümkündü.
Üst komisyona sunulan listenin şekillendiği, STK'lara yönelik gerçekleştirilen temayül yoklamasının bu sebeple aday adaylarına yönelik "olumlu şahadet" ve "toplumsal karşılık" anlamında ele alınmasına imkan tanıyacak izlenim edinmeye yönelik olduğu açık.
AK Parti'nin STK'lara yönelik temayül yoklamasını partinin belirlediği bağımsız bir salonda yapmak yerine, KTO Konferans Salonu'nu tercih etmesi de bize kalırsa herhangi özel bir anlam taşımasa da bazı aday adayları tarafından önemsendi.
Bunu da not etmiş olalım.
Birçok aday adayı zaten teşkilata yönlik temayül yoklamasına giden yolda STK'ları ziyaret etmişti.
Onlar için bu ikinci temayül, o STK'ları tekrar ziyaret etme fırsatı oldu.
Teşkilata yönelik temayül yoklamasında olduğu gibi bu yoklamada da STKların hangi aday adayını terdfcih etiği parti tarafından kamuoyuna açıklanmayacak.
Fakat yine de bir sızmanın olmsası kaçınılmaz görünüyor.
Ancak yukarıda değindiğimiz gibiş, tıpkı teşkilat yoklamasında olana benzer bir biçimde bu yoklama sonuçlatrı da neticeyi belirlemeyecek; ancak onun belirlenişinde bir fırça darbesi olarak görünecek.
En nihayetinde STK'ların da aday listesinin oluşumunda etkin bir rol edindikleri kanaatini doğuracak bu temayül.
STK'lara söz hakkı tanımanın önemli olduğu muhakkak.
Siyasete aktif katılıımı sağlamaya dönük bu uygulamanın sadece seçim zamanlarında değil, sair zamanlarda da sürmesi en büyük dileğimiz.