Bakanlık, halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlerin listesini güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Listeye göre, dana sucuk ve kaburga ürünlerinde domuz eti kullanıldığı tespit edildi.
MARKET RAFLARINDAKİ ÜRÜNLER GÜVEN VERMİYOR
Bakanlığın yaptığı denetimlerde, market raflarında yer alan 11 farklı bal markasının sahte olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, birçok zeytinyağı markasında taklit ve tağşiş yapıldığı belirlendi.
ET ÜRÜNLERİNDE ŞOK BULGULAR
Denetimler sırasında dökme hazır kıymada sakatat (taşlık), kıymalı börekte tek tırnaklı hayvan eti, dana sucuk ve kaburgada ise domuz eti tespit edildi. "Havran'lı Kasap ve Sütüven Sucukları" markası altında satılan ürünlerde dana eti yerine domuz eti bulunduğu açıklandı.
Muğla'nın Fethiye ilçesinde hizmet veren Chinese Rose restoranında satılan 'dana kaburga' isimli ürünün de domuz eti içerdiği ortaya çıktı.
GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN DİKKAT ÇAĞRISI
Bakanlık yetkilileri, tüketicileri daha dikkatli olmaya davet ederken, firmalara yönelik denetimlerin aralıksız süreceğini ifade etti. Sağlık açısından tehdit oluşturan bu ürünlerin satışının yasaklanması ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı belirtildi.
TAKLİT VE TAĞŞİŞTE YER ALAN DİĞER ÜRÜNLER
Listede kıymadan bala, zeytinyağından baharata kadar pek çok ürün yer aldı. Bakanlık, tüketicilerin güvenilir markaları tercih etmesi gerektiği konusunda uyardı.