TEKNOFEST'e yöresel kıyafetleriyle damga vuran Adanalılar: "Gurur duyuyor insan"

TEKNOFEST'in açılışına yöresel kıyafetleri ve bıyıklarıyla damga vuran o Adanalılar konuştu

TEKNOFEST'in açılışına yöresel kıyafetleri ve bıyıklarıyla damga vuran o Adanalılar konuştu:

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde n Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni (TEKNOFEST) yöresel kıyafetli katılımcılar renklendirdi.

Giydikleri şalvar takımı ve elinde tespihle alanda dolaşan katılımcılardan Hakkı Şen, açılışından bu yana TEKNOFEST etkinliklerine katıldıklarını söyledi.

Etkinlikleri çok beğendiklerini anlatan Şen, "Selçuk Bayraktar'a teknolojik yönden kalkınmaya katkısından dolayı çok teşekkür ediyoruz. 2 gündür uçakları izledikçe göğsümüz kabarıyor. İnşallah her yıl bu tür festivaller düzenlenir." dedi

"ADANALININ GÖZÜ KEBABA DEĞİL TEKNOLOJİYE DOYMAZ"

Yöresel kıyafet giyen Şahin Ünal, AA muhabirine TEKNOFEST'in şu ana kadar Adana'da yapılan festivallerin en büyüğü olduğuna inandığını belirtti.

Gençlerin TEKNOFEST'e çok ilgili olduğunu dile getiren Ünal, "Sayın Selçuk Bayraktar konuşurken gençlerin gözüne baktım bir şeyler istiyorlar. Bu teknoloji yetmez diyorlar. Ben bunları gördüm gençlerde. Bu gençlerle gurur duyuyorum." diye konuştu.

Ünal, bu tür etkinliklerin artmasını istediklerine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Adanalının gözü kebaba değil teknolojiye doymaz. Biz bir adım daha ileri gidelim istiyoruz. Kim bizi bir adım ileri götürürse, biz onu ömür boyu sırtımızda taşırız. Çocuk doğar, büyür, yaşlanır. Türkiye şimdi tekrar yetişiyor. Ben Türkiye'nin şu sanayisini, teknolojisini görünce hiç şüphem kalmadı. Arkama yaslanırım bundan sonra, Türkiye'nin geleceği parlak."

GURUR DUYUYOR İNSAN

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın çok genç ve ufkunun geniş olduğunu belirten Ünal, "Onun gözlerinde ışıltıyı gördüm. 'Ben daha ileri gideceğim, yeter ki arkamda dik durun' diyor. Biz yanında dik duracağız. Gerçekten ateş gibi bir insan. Gurur duyuyor insan." ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

TEKNOLOJİ Haberleri