TEMAD: Tazminat hakkımızı istiyoruz

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Konya Şube Başkanı Sezer, 17 Ekim Astsubaylar Günü ve derneğin 40.kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Sezer ,17 Ekim Astsubaylar Günü ve derneğin 40.kuruluş yıldönümü münasebeti ile yapmış olduğu toplantıda yapmış olduğu açıklamada şu sözlere yer verdi; "Bizler TEMAD olarak bugün, Astsubaylar Günümüzü ve 40‟ncı Kuruluş Yıldönümümüzü kutluyoruz. Bu kapsamda, 98 şubemiz ve temsilciliklerimizle tek vücut olarak tüm Türkiye‟de ortak bir basın açıklaması yapıyoruz. Astsubaylık, Vatana hizmette yaz-kış, yağmur-çamur, yer-gök, su altı-su üstü, gece-gündüz, yurt içi-yurt dışı, mekân, sınır ve mesai mevhumu gözetmeksizin, canları pahasına her türlü görevi fedakârca yerine getiren yiğitlerin, meslekten ziyade bir yaşam biçimidir.

ASTSUBAYLAR GÜNÜMÜZÜ BURUK BİR ŞEKİLDE KUTLUYORUZ

Astsubaylar, 14-15 yaşlarında, resmi üniforma giyerek başladıkları meslek hayatlarına, çocuklukları, gençlikleri ve orta yaşları vatana hizmetle geçerken, görev şartları dolayısıyla defalarca tayin olan, çocuklarının doğduklarını, büyüdüklerini, çoğu kez anne babalarının vefatını göremeyen ve hatta zaman zaman cenaze merasimine dahi katılamayan bir toplumdur. Savaşta ve barışta ordunun en önünde ve gizli kahramanları olarak görev yaparken, maalesef şehit olduğunda 1-2 dakikalık haberler yapılan, emekliliğinde ve ömrünün son yıllarında unutulan Silahlı Kuvvetlerin emektarlarıdır. Dünyanın hiçbir ülkesi, terörle savaşmış kahraman askerini, sokaklarda hak aramak zorunda bırakmazken maalesef bizler, özlük haklarımızla ilgili taleplerimizi sokaklarda aramak zorunda kalıyoruz ve Astsubaylar Günümüzü buruk bir şekilde kutluyoruz.

Peki kimdir bu Astsubaylar? Astsubaylar meslekleri devam ederken; Bazen, havacılıkta öncü olarak ilk Türk uçağını yapan, ilk sivil uçuş okulunu kuran Vecihi Hürkuş‟turlar. Bazen, Kore Savaşı sırasında kimsesiz Ayla‟yı bağrına basan Süleyman Dilbirliği. Bazen, 90 metre denizin dibindeki Dumlupınar denizaltısında mahsur kalanları, şiddetli fırtına ve aşırı derinliğe rağmen canı pahasına da olsa kurtarmak isterken bayılan Denizci Üstçavuş Nurettin Ersoy’durlar. Bazen de, bu denizaltıdan kurtarılamayacağı kendisine söylendiğinde “Vatan Sağ Olsun!” diyen Denizci Selami Özben. Astsubaylar vatanları için canlarını feda etmeleri gerektiğinde gözlerini kırpmadan şehit olan; Kimi zaman, Kıbrıs savaşında kurduğu telsiz sistemini ve bölgesini „terk et‟ emrine rağmen terk etmeyen, düşman hakkında her türlü bilgiyi verdikten sonra 600 düşman askeri tarafından etrafı sarılan, bunun üzerine, bulunduğu bölgenin bombalanmasını isteyerek şehit olan Muhabere Kıdemli Başçavuş Bayram Gümüş olarak, Kimi zaman da, Ali Astsubayın oğlu, Söğüt İkmal gemisi Komutanı Kıdemli Başçavuş Ali Gümüş olarak karşımıza çıkarlar. Bazen, bölücü terör örgütü tarafından ilk şehit edilen Astsubay Çavuş Memiş Arıbaş, Bazen de Trabzon‟da, Eren Bülbül‟ün cennet yolculuğunda refakatçisi ve siperi olan Jandarma Astsubay Ferhat Gedik, Terörle mücadele kapsamında, ilk şehit Kadın Astsubay olan Jandarma Üstçavuş Hamiyet Alaçam Aksoy, Hukuk fakültesini kazanmasına rağmen Astsubaylığı tercih eden, Şırnak‟ta bir patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Komando Astsubay Esma Çevik, Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekâtında, ilk şehit olan Üstçavuş Musa Özalkan ve bazen de ülkeyi bölmeye çalışanlara, hayatı pahasına dur diyen Ömer Halisdemir olurlar.

Astsubaylar, emekli olduklarında da mesleğe başlarken ettikleri yeminlerine sadık kalarak, milletimize örnek olan; Kimi zaman, Japon pilotların dahi savaş nedeniyle uçmayı kabul etmediği İran-Irak savaşında, “Yüzyılın Kurtarma Operasyonu" adı verilen operasyonla Tahran‟a uçan ve ateş altında 215 Japon‟u Türkiye‟ye getiren Hava Pilot (em.) Kd. Bçvş. Ali Özdemir olarak karşımıza çıkarken, Kimi zaman da, sanat alanında herkesin kalbini kazanan babacan Hulusi Kentmen olarak karşımıza çıkarlar. Spor alanında efsane hakemlerden Talat Tokat ve İhsan Türe’dirler. Bazen, 9 Guinness Dünya Rekoru sahibi, Guinness Rekorlar Kitabı‟na adını yazdıran, neredeyse 80 yaşına rağmen bilek güreşinde Avrupa ve Dünyada onlarca madalya alan, Demir Adam lakaplı Hayrettin Sönmez Astsubay olurlar. Bazen de, eli cebinde ve ekipman kullanmadan yaptığı atışlarıyla olimpiyat madalyası kazanan Jandarma Astsubay Yusuf Dikeç olurlar. Hatta bazen de, Astsubay kökenli ilk MİT Müsteşarı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan olarak karşımızdalardır.

Binlerce Kahramanlık hikâyesi yazan ve başarılarıyla topluma mal olmuş Astsubaylarımızdan sadece bir kısmını örnek olarak verdik. Peki, bu örnekleri neden paylaştık? Çünkü, hemen hepsi unutulmak üzere. Yaşayan emekliler ise zaten unutuldu. Bugüne kadar yetkililerle doğru iletişim kurarak masada anlaşmanın yollarını çok aradık. Çalmadığımız kapı, gitmediğimiz kurum, elini sıkmadığımız bürokrat kalmadı. Bizi görmezden gelmeye çalışanlara kendimizi tanıttık ve gülümsememizi hiç eksik etmedik. Hepimiz için onur mücadelesi haline gelen haklarımızı almak uğruna senelerce mücadele verdik. Sn. Cumhurbaşkanımızla dahi her türlü zorluğa karşı defalarca görüştük. Her defasında da bizlere çok olumlu yaklaşımlarda bulundu. En son “seçimden sonra” diye bizzat sözleri var. Ama ne varsa, alt kademesi bizleri bir türlü sevmedi, sevemedi. Oysaki bizler, üvey evlat değiliz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri