Şenol Güneş'ten Konyaspor maçı öncesi değerlendirmeler

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, pazar günü oynayacakları Konyaspor maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, hayallerinin çok gerisinde olduklarını, yetenekli oyuncular ve taraftarlarının desteğiyle bu sorunları aşacaklarını söyledi.

Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, ligde istedikleri sonuçları alamadıklarını belirterek, "5 maçta 5 puan, oynadığımız oyun ve aldığımız sonuçların taraftarı, sizleri, medyayı, bizi, yönetimi, oyuncuları, kimseyi memnun etmediğini biliyoruz. Gerçekleri bilmek iyi ama bunları devam ettirmek kötü." dedi.

Trabzonspor'un büyük bir kulüp, büyük bir camia olduklarını ifade eden Güneş, "Oyuncular da yetenekli, karakterli, takıma sahip çıkan, gurur duyduğumuz, taraftarlarının da kurulduğu günden bugüne kadar bir heyecan ve coşkusu olduğunu takımın her şeyiyle bütünleştiğini biliyoruz. Medyası, çalışanı da bu şekilde. Yani bütünüyle bir takım oluşturan camia şu anda bulunduğu yerden memnun değil. Dolayısıyla kimi ne kadar etkiliyor, bilmiyoruz ama herkesin üzüldüğünü biliyoruz." diye konuştu.

- "Sorumlu olan benim, tecrübeliyiz"

Güneş, kulüp başkanı Ertuğrul Doğan'ın takım üzerinde olan tüm yetki ve sorumluğu kendisine verdiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla şu andaki bulunduğumuz durumdan sorumlu olan benim. Başarı veya başarısızlık olgusu vardır. Başarıyı konuşuruz ama başarısızlığı çözmek için en büyük kararları alacak olan benim. İsteklerim olabilir ama kararı veren benim. O yüzden her şeyi samimi ve açıkça, şeffaf olarak söylemek ve paylaşmak istiyorum. Kulübe ve takıma zarar vermeden eleştiri ve övgü yapılacaktır, bu normaldir. Ama şu anda eleştirilerin daha üst seviyede olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Hiçbir zaman duyarsız olmayacağız. Dikkate alacağız. Beklemediğimiz sonuçlar aldık, oyunumuz da hayallerimizin çok altında kaldı ve bu durumu düzeltmek mecburiyetindeyiz."

Trabzonspor'un, kendi halinde bırakılması halinde bu tip sonuçlar almaması gerektiğini dile getiren Güneş, "Bunu ben de biliyorum, işin başında olduğum için bunu rahatlıkla söylüyorum. Bunun geçmişi, geleceğini konuşmak yerine sadece odaklanacağımız nokta şu anı nasıl düzelteceğimiz. Tabii ki geçmişten dersler alacağız, geleceği inşa edeceğiz, bunlar hep konuşulabilir şeyler ama anı yaşamak daha önemli. Camia olarak daha önce büyük başarılar ve zaman zaman da başarısızlıklar da gördük, dolayısıyla tecrübeliyiz. Bu da bizim için bir avantaj." şeklinde konuştu.

"Öz güven ve moral sorunu var"

Güneş, hayallerinin çok gerisinde olduklarını, yetenekli oyuncular ve taraftarlarının desteğiyle bu sorunları aşacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Takımın öz güven, moral sorunu olduğu bir gerçek. Bu bütün takımlarda olabilecek ama olmaması için dikkatli olunması gereken bir nokta. Başarıyı yakaladıktan sonra yönetimde, teknik heyette, oyuncularda, medyada, herkeste birtakım değişimler olabilir. Bu bazen çok olumlu katkı yapar. Yeni zirveye çıktığın zaman yeni hedefler çizemediğin zaman ve başarı da gelmediği zaman onun altında ezilen kesimler olur. Hiç kimse kendi üzerine başarısızlığı almak istemez ve bunu paylaşırken de yaralamaya başlar. Şu anda takım için konuşuyoruz. Diğerlerine çok değinmeyeceğim, benim için takım önemli şu anda. Öz güven sorunu var, moral sorunu var. Hatta tespitte niyetler iyi olsa bile yanlış teşhisleri de var."

"Her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız"
İçinde bulundukları durumda ligdeki puan tablosuyla çok fazla ilgilenmediklerini vurgulayan tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Puan için durumumuza bakmıyoruz. Her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. Başarısız bir durumdayız. Oyun olarak da iyi değiliz. Toparlanma sürecinde puan farkına takılmıyorum. Ama yarışın içinde olup olmayacağımız yönünde endişe var. Trabzonspor hep yukarıda oldu. Aşağıda hiç olmadı. Bu durum bile bizleri motive eder. Hakemlerle ilgili konuşmaya gerek yok. Çünkü bizde iyi durumda değiliz. Bunları zamanı geldiği zaman konuşuruz. 10 pozisyona girersem verilmezse o zaman konuşuruz. Benim hırsım oyuncuya yansıyacak, Oyuncunun hırsı tribünlere yansıyacak. Bakalım ondan sonra kim durduracak bizi.”

- "Başkan da üzülüyor, morali bozuluyor"

Güneş, kulüp başkanı Ertuğrul Doğan ile her gün görüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Başkanla ilgili, her gün arıyor, tabii üzülüyor, morali bozuluyor. Çok şey yapmak istiyor geldiğimden beri. Bana söyledikleri, anlattıkları, o heyecanla anlattığı konuları hayata geçirebilirse Trabzonspor'un sadece sahada değil saha dışında da güçlü olacağını düşünüyorum. Ama saha sonuçları bizim olduğu kadar Trabzonspor'u seven herkesi üzüyor ve etkiliyor. Onu da etkilediğini görüyorum. O yüzden ne yaparız diye bir heyecanı var. Şu anda yapacak bir şey yok zaten. Geldiğimdeki süre kısa, orada da yapacak bir şey yoktu. Transfer çok konuşuluyor. Transfer bazen çözümdür. Bugün eksikleri tespit ettiğiniz zaman da bir sorunu çözemiyorsunuz. Bu devre arasına kadar devam edecektir. Ama şu anda yaptığınız transfer fazlalıkları da bazen sıkıntı olur. Ama bazen de ihtiyaçtır. Onun için eleştiriler gelecek burada. 'Niye yaptın?' Yapmasan 'Niye yapmadın?' Bunlar konuşulacaktır. Ama bunlar yıkım için tek sebep değil."

Şenol Güneş, "İster oyuncu az alalım, ister hiç almayalım, bizim oynayacağımız oyun bunun üstünde olmalı. Başkana da söyledim. Alacaksanız devre arasında. 'Alırsak iyi olur, bunun yerini kapatır.' değil. Bir mi olur, iki mi olur, üç mü olur, dört mü olur? Bize uyabilecek tecrübesi, yeteneği, marka değeriyle oyunculuğuyla futbolcu felsefesi ile oyuncu almayı düşünüyoruz. Bunu bir kenara atıyorum. Ama eldeki oyunculara söylüyorum, ben buradan bir takım yapacağım." ifadelerini kullandı.

"Saha içinde kalmak istiyorum"

Bir gazetecinin 'Bu süreçte ayak oyunu var mı?" şeklindeki bir sorusu üzerine de Güneş, şunları söyledi:

"Ben ayak oyunlarına hiç girmeyeceğim. Çünkü biz önce şu ayakla sahada oyunu bir düzeltelim, sonra ayak oyunlarını beraber konuşuruz zamanı gelince. Hiçbir şey değişmedi. Yanlış veya doğru, gündemde var, biliyoruz ne olduğunu. Allah bize o yanlışları yaptırmasın. Yanlış yapanlara cevap vermenin yeri ve zamanı bellidir. Bunu söyledim oyunculara. Susmasını da konuşmasını da bil. Bu da yerinde ve zamanında olacak. Şu anda bizim konuşacak bir halimiz yok. Hakem golü verdi, vermedi niye konuşayım? Bunları kazandığı halde şikayetleri arşa çıkan arkadaşlarımız var sağ olsunlar. Yani maçları kazandığı halde şikayetleri o kadar fazla ki o maçta o bir taktik yapılıyor. Buna da izin veren bir ortam var. O Türkiye’nin sorunu. Türkiye’de kim haklı kim haksız bazen karışıyor. Onlara beni sokmayın, şu anda ben saha içinde kalayım."

Güneş, sahada kalmaya bir süre ihtiyacının bulunduğunu belirterek, "Ben de olumsuzluktan etkileniyorum, 'Ne olacak?' diye. Çünkü o duruma düşmek istemiyorum. Kendi performansımı düşürmek istemiyorum. Çünkü benim hırsım oyuncuya yansıyacak, oyuncunun hırsı tribüne yansıyacak. Hepsi bir enerji olacak, doğru oynayacağız. Ondan sonra bizi durduranları görelim, bakalım nasıl durduruyorlar. Şu anda yaptıklarını da biliyoruz, kimin yaptığını da biliyorum ben. Yani sahada biliyorum. Ağır konuşmasını da biliyorum susmasını da biliyorum, ona gerek yok, o sonraki iş." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYASPOR Haberleri