Turistlerin akın ettiği Acıgöl'de yapılan çalışmalar anlatıldı

Karapınar Belediye Başkanı Önal, Acıgöl'de yapılan çalışmaları anlattı.

Karapınar İlçesinde bulunan Acıgöl’de yapılan çalışmalar görücüye çıktı. Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal’ın ev sahipliğinde, Acıgöl’de yapılan önemli çalışmalar tanıtıldı.

İlçenin en önemli doğal güzelliklerinden olan Acıgöl her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olarak biliniyor. Belediye Başkanı İbrahim Önal, “Acıgöl’ümüzde gerçekleştirdiğimiz çevre düzenlemesi çalışmalarını, yüzer havuz, seyir terası, dinlenme alanları ve plaj voleybol sahamızda tanıtım ve değerlendirme fırsatı bulduk. İlçe protokolümüzle bir araya gelerek, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz bu projeyle Karapınar’ımızı daha da güzelleştirmeye devam ediyoruz. Emeği geçen başta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum olmak üzere, geçmiş dönem Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya, tüm çalışma arkadaşlarımıza ve projeye destek veren herkese sonsuz teşekkürler. Yaptığımız bu çalışmaların insanlarımız tarafından korunmasını istiyoruz. Ayrıca gölün giriş ve çıkışları kontrol altında olacaktır .Yaz-Kış belirlediğimiz saatler aralığında gölü ziyaretlere kapatacağız. Acıgölümüzde 2 tanede bekçimiz görevli olacaktır. Acıgöl, vatandaşlarımızın huzur ve keyif içinde vakit geçirebilecekleri bir cazibe merkezi olmayı sürdürecek” dedi.

"HER YIL BİNLERCE TURİST BU BÖLGEYE GELİYOR"

Kaymakam Şenol Öztürk ise, “Karapınar tarım, hayvancılık anlamında önemli bir ilçe. Bunun yanında turizm değerleri önemli değerlere sahip. Bunlardan biriside Acıgölümüz. Her yıl binlerce turist bu bölgeye geliyor. Bunun esnaflarımıza yansıması lazım. Acıgöl son çalışmalar ile çok güzel oldu. Turizm anlamında da söz sahibi olacağımıza inanıyorum” dedi.

Programda Kaymakam Şenol Öztürk, Garnizon komutanı Topçu Albay Serdar Tavlayan, SÜ Karapınar Aydoğanlar MYO müdürü Prof Dr Barış Özcan Çitil, STK başkanları, daire amirleri ve muhtarlar yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri