Türkçe Kur’an’a Sert Tepki!

Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sözde Şeb-i Arus programında Kur’an-ı Kerim’in Türkçe okunmasına sert tepki gösterdi.

Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından  düzenlenen sözde Şeb-i Arus programında Kur’an-ı Kerim’in Türkçe okunmasına  sert tepki gösterdi. “ Kur’an’a karşı Ebu Cehillerin gösterdikleri tepkiyi maalesef günümüzde de onların yolunu takip edenler devam ettirmektedirler” diyen Yayla, açıklamasında şunları söyledi: “Hz. Adem’den buyana süregelen Hak-batıl mücadelesinde tarih hep tekerrür ediyor. Batıl güçler Hakk’tan yana olanları güçlü görmeye başladıklarında ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Bakıyorsunuz Avrupa’da İslam düşmanları İslam’a ve Peygamberine saldırınca İslam’a zarar verdiklerini sanıyorlar. Onların ülkemizdeki uzantıları da aynı yolu izliyorlar. Fransa devleti İslam’ı Avrupa’da bir din olmaktan çıkarıp bir kültür, bir felsefe haline getirip yozlaştırmak için elinden gelen gayreti göstermeye çalışıyor. Bizdeki uzantıları da 1940’lı yıllarından beri beceremedikleri projeleri gerçekleştirmek için uğraşıyorlar. Kur’an’ı Türkçe okuyarak İslam’ı tahrif edeceklerini sanıyorlar.  Unutmayalım ki, Yüce Kitabımız Kur’an Arapça olarak indirilmiştir, Kuran’ı Kerim hem lafzı hem de manası ile Kur’an’dır.

BİR TAHRİF GİRİŞİMİDİR

İndirildiği lafızların dışında, Arapça bile olsa, başka sözlerle ifade edilen mana Cenab-ı Hakk’ın kelamı değil, mütercimin ondan anladığı manadır. Yüce Rabbimizin öğütleri ve buyruklarını öğrenmek maksadıyla, Kur'an-ı Kerim'in meal ve tefsirlerini okumak gerekli olmakla birlikte, okunan bu tercümelerin Kur’an olarak isimlendirilmesi caiz olmadığı gibi meal’in Kur’an yerine okunması da doğru değildir. Kur’an’ın meal, tercüme ve tefsirlerini okumanın hükmü başka, bu tercümeleri Kur’an yerine koymanın ve Kur’an hükmünde tutmanın hükmü ise bambaşkadır. Durum bu kadar açık olmasına rağmen mealin Kur’an yerine konularak ibadet yapma anlayışı Yüce kitabımıza karşı başlatılan bir tahrif girişimidir yapanları şiddetle kınıyoruz. Promil ölçen alete üfledikleri nefesleriyle güneşin ışığını söndürebileceklerini zannediyorlar. Yüce kitabımız Kur’an’a ilk muhatap olan ve ona karşı şiddetle tepki gösteren Ebu Cehiller, Ebu Lehebler ne ise günümüzde karşı gelen ve onu anlamak adı altında tahrif etmeye girişenler de aynıdır. Dün karşı çıkanlar açıkça İslam’ı kabul etmediklerinden karşı çıkıyorlardı günümüzde ise Müslüman olduğunu söyleyerek karşı çıkıyorlar. Halkımızın inancı ile oynayanları başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere şiddetle kınıyor, tarihi gerçekleri gözden geçirip yanlışlarından dönerek milletten özür dilemelerini bekliyoruz.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KONYA Haberleri