Hafta boyunca Konya’nın gündeminde yar alan, ne olduğu merak edilen gizemli reklamların sır perdeleri dün düzenlenen DOSD programı ile aralanmış oldu.
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekibinin ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen lansmana Konya’nın siyasi erkanı, yerel yöneticiler, askeri erkan ve bürokratlar ile hayata bizden bir adım önde başlayan, bizden her alanda bir fazla olan down sendromlular ve onların aileleri katıldı.
Bütün sırrı bir anda çözen olay da aslında bu programdı. Down sendromlu bireyler ve aileleri için yapılacak olan, yapım sürecinde ciddi bir mesafe alınan, içinde bulunduğumuz Ağustos ayında deneme eğitimlerine başlanıp Eylül itibariyle de tam teşekkülle çalışması arzulanan Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi, Başkan Mustafa Kavuş’un, “Bir işi yapacaksak ya mükemmel yapalım, ya da hiç yapmayalım” düsturunun en somut örneklerinden biri olacak.
Şehirde her alanda birbirini tamamlayan belediyelerimiz bu merkezle de yeni bir pencereyi aralamış olacak. Dostluğa uzanan bu yolun hayırlı olmasını diliyorum. Bu özel yatırımla ilgili detayları haber sitemizde ve gazetemizde arkadaşlarım paylaştı.
Programda zaman zaman duygusal anlar yaşanırken, zaman zaman da takdir edilecek konulara temas edildi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuklara hitap etmek için kürsüye çıktığında Selçuklu Belediye Başkanı olduğu dönemlere birkaç cümleyle gitti. SOBE’yi bilirsiniz. Otizmli çocukların hayatını daha konforlu hale getirebilmek, tedavi etmek ve sonuçta hayata tutunmalarını sağlamak üzere yapılmış, Türkiye’nin dört bir yanından otizmli bireylerin eğitim aldığı ve Türkiye’ye örnek bir proje. Bu projenin mimarı Uğur İbrahim Altay’dı… Yola ilk çıkıldığında da otizm ve down sendromlu yaşam merkezi olması arzulanmıştı. Tabi sonrasında her ikisinin birbirinden bağımsız konular olduğu ve ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiği anlaşılınca ikisinden birini tercih etmek gerekiyordu. Programda konuşan Başkan Altay, “Ortak bir kanaatle yaptığımız tercih otizmli bireylerden yanaydı. Ama içimde down sendromlu bireylere yönelik bir çalışmayı henüz yapamamanın yürek sızısını yaşıyordum. Meram Belediyemiz ile birlikte bu alanda da güzel bir hizmet gerçekleşmiş olacak” dedi.
İL EMNİYET MÜDÜRÜ ENDİN DİNÇ’TEN BÜYÜK JEST
Tabi temelinde insan olan ve buram buram dostluk kokan bu atmosferde kimin ne katkısı varsa bir şekilde dile geliyor, katkı sunanlar da onore ediliyor. İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de çorbada tuzunun bulunmasını istemiş.
Engin Müdür, Meram’ın Durunday Mahallesi’nde bulunan ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait olan, inşaat halindeki müstakil binanın DOSD projesinin vücut bulacağı alan olarak tahsis edilmesine müsaade etmiş, daha faydalı ve güzel bir iş için kullanılmasından yana destekçi olduğunu da beyan etmiş. Bu jest üzerine inşaat halindeki bina belli resmi prosedürleri aştıktan sonra Meram Belediyesi’ne devrolmuş. Ardından da down sendromlular için Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir yaşam merkezi olması adına süreç hızlanmış.
Böylelikle Selçuklu’nun SOBE’si, Karatay’ın Alzheimer Gündüz Bakım Merkezi ve ardından Meram’ın DOSD’u ile Konya Modeli Belediyecilik mottosunun en güzel örneklerinden biri daha ortaya konulmuş oldu. Belediyelerin kendi sınırlarını aşan, namı Türkiye’ye taşan bu hizmetlerini takdir ile karşılıyorum.