Yapay zekaya sorduk: Kuzu tandır nasıl yapılır?

Fırında kolayca hazırlayabileceğiniz kuzu tandır tarifi ile Kurban Bayramı'nda misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun! Bu tarifte, püf noktaları ve pratik bilgileri sizler için derledik

Kuzu tandır, özel tandır fırınlarında pişen lezzetli bir et yemeği. Evde tandır imkanı olmasa da, fırında da lezzetli bir kuzu tandır hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

1 adet kuzu kol (2-3 kg)

3 diş ezilmiş sarımsak

1,5 çay kaşığı karabiber

1,5 çay kaşığı kırmızı biber

1,5 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

1,5 çay kaşığı tuz

Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Kuzu kolun önce varsa uç kısımlarındaki tüyleri yakın.

Kuzu kolun üst kısmındaki ve kenarlarında isteğinize göre yağların bir kısmını inceltin.

Kuzu kolun yağlı üst kısmına bıçak ile derin olmayan çizikler atın.

Ufak bir kasede zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları karıştırın.

Bu baharatlı karışımı kuzu kolun her tarafına iyice sürün.

Kuzu kolunu streç film ile sıkıca sararak en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Fırınınızı 220 dereceye ısıtın.

220 derece ısıtılmış fırının tabanına ufak bir tepsi ya da kase koyun ve içini sıcak su ile doldurun. Pişirme esnasında su biterse ekleyebilirsiniz.

Kuzu kolu fırına yerleştirin.

220 derecede 2.5 saatin ardından fırını 120 dereceye indirin ve 1 saat daha pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra kuzu kolu 10 dakika dinlendirin ve ardından dilimleyerek servis edin.

PÜF NOKTALARI

Kuzu kolunu dinlendirmek, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.

Fırınınıza göre pişirme süresi değişebilir. Etin yumuşaklığını kontrol etmek için bir kürdan batırabilirsiniz. Kürdan rahatça geçiyorsa et pişmiş demektir.

Kuzu tandırın yanında pilav, salata ve ayran servis edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri