Müzelik tramvaylarımızdan kurtulmak için son 10 yılda verilen mücadele, baskı, dalga geçmeler sonuç vermiş ve anketler ile rengini belirlediğimiz yeni vagonlar şehrimize gelerek hizmete girmeye başlamıştı.
Tabii yeni gelen vagonların sayısı şimdilik bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olduğu için vatandaş bir kez yeni vagona binebiliyorsa beş kez de eskilere binmek zorunda kalıyor. Belki de böyle bir orantı sadece bana denk geliyordu.
Ben hep ayakta gidip geldiğim için koltuk konforunu anlayamıyordum ama sanki yeni vagonlar bir garipti. Her seferinde böyle bir kanaate sahip oluyordum. Eşe dosta soruyordum genelde hep “Eskiler daha iyi idi” deniliyordu.
Bende kendi kendime “Ne iyilikten anlamaz adamım. Yıllarca yeni yeni dedik. Yenisi geldi şimdi de eskisi güzeldi” diyorum diyerek kızıyordum.
Ama sosyal medyada Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğrencileri’nin kampanyasını görünce rahatladım. Vallahi öyle bir rahatladım ki artık kendimin böyle kötü bir insan olmadığıma kanaat getirdim.
Bakın Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğrencileri Büyükşehir Belediyesine karşı şöyle bir kampanya başlatmışlardı;
…………
Kampanyanın muhatabı: Konya Büyükşehir Belediyesi
Yeni tramvayların oturma planının, Konya halkının görüşleri doğrultusunda yeniden dizaynedilmesi…
Değerli Konya halkının yıllardır dile getirdiği tramvay isteğine Konya Büyükşehir Belediye'miz kayıtsız kalmadı, cevap verdi.
Ve nihayet Konya halkı aşamalı olarak modern tramvaylarına büyük bir sevinçle kavuştu. Fakat halkımızın bu sevinci, maalesef, rayları süsleyen modern bineklere bininceye kadar sürebildi.
2014 yılı itibarı ile Konya'mıza nice umutlarla getirilen yeni tramvaylar halkımız adına bazı sorunları da beraberinde getirmiştir. Koltuk sayısının oldukça az olması, tekli koltukların olmaması gibi eksiklikler bir yana, bu sorunlar haricinde en mühim olanı; yolcuların huzurunu bozan, halkı ciddi anlamda rahatsız eden ve bilhassa gençlerimizin ahlaklarını olumsuz yönde etkileyen; oturma planı ve koltukların birbirine yakın olmasıdır. Eleştirilerimizin dikkate alınması sonucu, karşılıklı oturulduğunda dizlerin adeta birbirine geçtiği koltuklar arası mesafenin, sadece 8-15 cm arası uzatılması için Belediyemiz tarafından destek verilmiştir. Bu aralık maatteessüf hâlâ yeterli olmamakla birlikte, yolcular ve özellikle gençler için toplumsal/ahlaki sorun oluşturan, koltukların önemli bir kısmının birbirine bakması şeklindeki düzen ise devam etmektedir. Böylesine hassas bir durumun yetkililer tarafından acilen değerlendirilmesi ve bunun sonucunda tramvayların bu sorunlarının giderilmesi genç-yaşlı tüm halkımız için elzem bir ihtiyaçtır. İmkansız kelimesini Konya halkına unutturmak için çalışan, imkansızları birer birer başaran Konya Büyükşehir Belediye'miz, inanıyoruz ki her ne olursa olsun bu sorunun "inancımız, kültürümüz ve taleplerimiz" doğrultusunda üstesinden gelecektir.
Unutmayalım ki; Sadece bugünü değil yarın ki nesli de dert edinen insanların yani sizlerin yapacağı bu küçücük görünen katkı, inanıyoruz ki evlatlarımızın ve gençlerimizin temiz yarınlarına kapı aralayacaktır. Duyarlılığınız ve duyurduğunuz için teşekkür ederiz.”…
………….
Ben bu gençlere şapka çıkartıyorum ve kendilerini ayakta alkışlıyorum.
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Kadının huyu para yokken, erkeğin huyu para çokken anlaşılır.
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Emanet olarak aldığımız borçları ödemeyi hatırladığımız zaman ADAM oluruz.